Moni on saattanut toisinaan turhautua Facebookissa näkemistään vauvajutuista, mutta harva toimii samalla tavalla kuin erään uuden äidin Facebook-kaverit.

Jokaisen Facebook-kavereiden joukossa on pienokaisistaan ylpeitä vanhempia, jotka julkaisevat (lähes) kaiken vauvaan liittyvän muiden ihmeteltäväksi. Tämä vuorostaan voi turhauttaa ja kyllästyttää, vaikka samalla ymmärtääkin, kuinka etenkin tuoreille vanhemmille kaikki on niin uutta ja jännittävää.

Australialainen uusi äiti, Jade Ruthven sai kuitenkin yllättävän, vihaisen kirjeen Facebook-kavereiltaan, jotka ovat sanojensa mukaan täysin kyllästyneitä lukemaan julkaisuja Ruthvenin Addison-tyttärestä.

”Jade, olen ollut yhteydessä muutamiin muihin tyttöihin ja olemme kaikki niin kyllästyneitä sinun jatkuvaan viestittelyyn elämästäsi ja jokaisesta asiasta, mitä Addy tekee”, tietokoneella kirjoitettu, anonyymi viesti alkaa.

”Katsos, meillä kaikilla on lapsia, joista olemme hullaantuneita, mutta arvaa mitä, jokainen vanhempi ajattelee oman lapsensa olevan paras ikinä. Me emme vain survo sitä kaikkien muiden naamaan!!!”, viesti jatkuu, vapaasti käännettynä.

Viestissä kerrotaan, kuinka Ruthvenin ei tarvitsisi julkaista Facebookissa kuvaa kaikkien nähtäväksi, kun hänen tyttärellään on uusi asu ja heitä ei kiinnosta, kun hän on ryöminyt pois matolta. Uutta äitiä kehotetaan viestissä myös miettimään, jos jokainen äiti julkaisisi kaiken samalla tavalla lapsestaan.

”Olen varma, että sinäkin kyllästyisit siihen melko pian”, viesti jatkuu.

”Emme malta odottaa, että olet takaisin töissä – ehkä sitten sinulla ei ole aikaa olla niin paljon Facebookissa”, viestissä toivotaan.

Viestissä kerrotaan, kuinka Ruthvenin Addy sitä ja Addy tätä -julkaisut saavat monet näkemään punaista ja he olivat luulleet, että julkaisut rauhoittuvat ensimmäisen kuukauden jälkeen.

”Kaikki eivät ole yhtä kiinnostuneita kuin sinä siitä, mitä Addy tekee, joten anna meille kaikille taukoa”, viestissä sanotaan.

”Teemme tämän, jotta tiedät, mitä ihmiset todella ajattelevat”, kirje päättyy.

Ruthven kertoi australialaislehdelle kirjeen olleen kuin isku vasten kasvoja.

”Tärisin suuttumuksesta ja järkytyksestä, että niin kutsuttu ystäväni voisi olla noin sydämetön ja pelkurimainen, ettei laittaisi edes nimeään alle”, hän sanoi.

Ruthven lähetti kirjeensä eteenpäin australialaiselle koomikolle, Em Ruscianolle, joka jakoi sen tuhansille Facebook-seuraajilleen.

”Selvästi joidenkin mielestä Ruthven on mennyt liian pitkälle ylpeä äiti -hetkiensä kanssa. Ärsyttävää, kyllä. Anonyymin vihakirjeen arvoista, ei”, Rusciano kommentoi viestiä.

Ruthven on sittemmin saanut tukea ja puolusteluja tuntemattomilta netissä.

”Hyvän tähden, jos heitä ärsytti tarpeeksi, että kirjoittivat ja lähettivät viestin, miksi eivät vain poistaneet häntä kavereista tai olleet tykkäämättä hänen sivustaan. Tämä kertoo enemmän kirjeen kirjoittajista kuin sen saajasta”, uutta äitiä on puolusteltu.

Voit lukea täältä Ruthvenin saaman kirjeen kokonaisuudessaan.

Lähde: Metro