Jokaisella ihmisellä on hyvät ja huonot puolensa.

Etenkin uudessa suhteessa kaikkea katsoo aluksi ruusuisten lasien läpi, kiitos alkuhuuman. Näin ollen huonot puolet paljastuvat parisuhteen osapuolille yleensä ajan mittaan.

Tämä voi johtaa siihen, että myöhemmin huomaakin, että rinnalle löytynyt kumppani ei olekaan itselle hyvästä ja hän on kontrolloiva. Jos kuitenkin tietää kontrolloivan kumppanin varoitusmerkit, voivat omat silmät avautua aiemmin.

@strongtherapy-nimellä TikTokissa sisältöä julkaiseva lisensoitu terapeutti Jess on paljastanut neljä merkkiä, joista voit tunnistaa olevasi suhteessa kontrolloivan kumppanin kanssa.

Terapeutin mukaan nämä asit ovat varoitusmerkkejä kontrolloivasta kumppanista:

  • hän triggeröityy, kun et tee asioita hänen haluamalla tavalla tai et tee jotain, mitä hän haluaisi sinun tekevän
  • hän reagoi todella negatiivisesti ja yliampuvasti, kun et tee asioita, joita hän odottaa sinun tekevään
  • hän herkästi huomauttelee virheistä ja vioistasi, muta ei koskaan osaa tunnistaa omiaan
  • hänellä on erittäin peräänantamattomat odotukset siitä, miten sinun pitäisi tai ei pitäisi käyttäytyä

Terapeutin mukaan nämä merkit eivät päde vain romanttisissa ihmissuhteissa, vaan myös perheenjäsenten kanssa tai työpaikalla. Monet ovat kiitelleet Jessia varoitusmerkit listaavasta julkaisusta, mutta eräs tiktokkaaja oli tunnistanut merkeistä itsensä ja kysyi neuvoa.

”Jos nämä merkit tuntuvat tutulta, voit hyvinkin olla kontrolloiva osapuoli. Lähtisin traumainformoituun terapiaan”, terapeutti vastasi julkaisunsa kommenteissa.

Voit katsoa terapeutin julkaisun alta ja jos upotus ei näy, löydät sen TikTokista täältä.

@strongtherapy 4 signs you’re in a controlling relationship. Do any of these fit? #controlling #narctok #narcadvice #tiktoktherapist #therapistsoftiktok #controllingrelationship ♬ You – Petit Biscuit

Lähde: The Sun