Kun koronavirus pitää ihmiset kotioloissa, voi luovuus olla tarpeen, jotta parisuhteen kipinä pysyy elossa.

Monet ihmiset joutuvat tällä hetkellä viettämään totuttua enemmän aikaa kotona koronaviruksen takia. Jos kodin jakaa oman kumppanin kanssa, voi tämä lisääntynyt yhdessä oleminen neljän seinän sisällä laittaa suhteen koville.

Sisätiloissa pysyminen tarkoittaakin brittilehti Metron mukaan sitä, että tarvitaan luovuutta kipinän pitämiseksi elossa. Yksi tapa ylläpitää kipinää, romantiikkaa ja läheisyyttä, on suunnitella kotitreffejä.

”Vaikka sisätiloissa pysyminen pitkiä aikoja to suuria haasteita, voi se oikeanlaisella asenteella avata uusia ja upeita kokemuksia”, huomauttaa Megan Harrison, joka vetää Couples Candy -projektia, jolla tarjotaan pariskunnille tietoa onnellisen ja menestyksekkään parisuhteen edistämiseksi.

”Parisuhteet vahvistuvat, kun ne kohtaavat merkittäviä haasteita, kuten maailma on nyt kohdannut”, hän jatkoi.

”Kotitreffien suunnitteleminen on mainio tapa bondata ja kasvaa parisuhteessa. Nyt on aika oppia todella tuntemaan rakkaimpansa syvemmällä tasolla”, Harrison kannusti.

Jos ideat kotitreffeihin ovat hieman hakusessa, ei hätää! Alta voit lukea 7 ihanaa ideaa kotitreffeihin yhdessä oman kumppanin kanssa.

Kokatkaa yhdessä

Jos on pidempään ollut neljän seinän sisällä, voi olla vaikea keksiä aterioita, joilla tekisi vaikutuksen kumppaniinsa. Netistä löytyy onneksi kattavia reseptipankkeja, mistä voi koluta ideoita yhdessä ja lisäksi on olemassa palveluita, jotka tuovat ruoka-ainekset ohjeineen kotiovelle. Ideoita ruoanlaittoon voi löytää myös esimerkiksi Supercook-sivustolta, missä voit listata jo kaapeista löytyviä aineksia ja saat vastineeksi reseptejä, mitä näistä raaka-aineista voisi valmistaa. Metron mukaan tämä yhdessä kokkaaminen ei tarvitse olla fine diningia, mutta jos on aiemmin syönyt purkki- tai valmisruokaa tai tehnyt isoja satseja arkiruokaa, voi tehdä hyvää kokeilla jotain erilaista.

Viimeistelkää treffi-iltakokemus istumalla alas pöydän ääreen syömään ja keskustelkaa samalla – samaan tapaan kuin olisitte ulkona syömässä.

Kokeilkaa toistenne harrastuksia

Harrisonin mukaan nyt pareilla on paljon aikaa oppia lisää omista kumppaneistaan sekä tutustua toistensa kiinnostuksen kohteisiin. Harrison kertoi Metrolle, että tämä on mainio tapa osoittaa läheisyyttä toista kohtaan sekä se saattaa johtaa uusiin ja hauskoihin kokemuksiin.

”Vaikka sinusta kumppanisi harrastus ei olisi mieluisinta viihdettä sinulle, miksi et antaisi sille mahdollisuutta”, Harrison sanoi.

”On mahdollista, että pidät siitä ja kokeilu voi jopa vahvistaa yhteyttänne. Harrastuksien jakaminen auttaa kaatamaa seinän väliltänne ja antaa syvempää näkemystä toistenne intohimoista sekä opettaa tekemään kompromisseja toisen vuoksi”, hän jatkoi.

Lautapelit esiin

Unohtakaa laitteet ja viettäkään perinteisempi peli-ilta lautapelien parissa. Vaikkapa Scrabblen tai Pictionaryn pelaaminen synnyttää hauskoja hetkiä ja tarjoaa kaivattuja hetkiä unohtaa hetkeksi, mitä maailmalla tapahtuu.

Tehkää kotiinne spa-tunnelmaa

Harrison muistuttaa, että rentouttava ja intiimi koti-spa on jokaisen saavutettavissa eikä sen mukana tule isoa hintalappua.

”Äärimmäinen rauha on oikean valmistautumisen takana. Valitse tuoksukynttilöitä ja eteerisiä öljyjä luomaan rauhoittava ja rentouttava ympäristö. Ja auttaakseen teitä lipumaan rentoutumiseen, etsi hellivä spa-musiikkisoittolista, jota kuunnella samalla”, Harrison vinkkasi.

Harrison suositteli ottamaan myös vaahtokylvyn ja nautiskelemaan samalla lasilliset sampanjaa. Jos kylpyammetta ei ole, voi samaa kokeilla saunassa tai vaikkapa paljussa, jos kodista löytyy sellainen.

”Myöhemmin laittakaa ylle kylpytakit ja tossut ennen kuin hemmottelet kumppania rentouttavalla hieronnalla. Tähän osaan kokemusta suositellaan laadukkaita hierontaöljyjä, mikä on ihanteellista hellien ja väsyneiden lihasten hemmotteluun”, Harrison sanoi.

Seuraavalla kerralla voitte vaihtaa vuoroja ja ensimmäisellä kerralla hieronnan saanut hieroo toista.

Leffateatterikokemus kotona

Elokuviin meneminen on treffien klassikko, mutta se on vallitsevan tilanteen vuoksi toistaiseksi mahdotonta. Monet katsovat elokuvia kotonaan jo muutenkin erilaisten suoratoistopalveluiden kautta kuin televisiosta, mutta tästä saa treffi-illan pienillä lisäyksillä: tuoretta popcornia, himmenetyt valot, iso, kylmä juoma ja äänenvoimakkuus tarpeeksi isolle. Jos kotona löytyy valkokangas ja/tai kotiteatteri, on kokemus vielä lähempänä elokuvateatteria.

Kokeilkaa roolileikkejä

Metron mukaan tämä voi tuntua alkuun oudolta, mutta roolileikkimisen ei täydy tarkoittaa muiksi ihmisiksi tekeytymistä tai fetissien maailmaan sukeltamista. Se jo voi riittää, että pukeudut parhaimpiisi ja asutut huoneeseen kuin et tietäisi, että kumppanisi on siellä. Metron mukaan voitte myös kokeilla sitä, että toinen masturboi ja toinen mukamas vahingossa yllättää hänet ja katsoa, miten tilanne siitä etenee.

Mahdollisuuksia on monia, sillä vain mielikuvitus on rajana, kunhan molemmat ovat suostuvaisia. Onkin tärkeä keskustella ensin suoraan siitä, mikä on teille kummallekin ok. Vaikka olisitte pienessä yksiössä keskellä lähiötä, voi roolileikkien avulla tuntea kuin olisi Club Tropicanassa, missä juomat ovat ilmaisia – jos niin haluat.

Syvempiä keskusteluja

Jos tuntuu siltä, että viime aikoina ei ole puhuttu muusta kuin koronaviruksesta, et suinkaan ole tuntemuksiesi kanssa yksin.

”Heille, jotka nyt viettävät enemmän aikaa kumppaniensa kanssa, kun työskentelevät kotona, voi se tuntua pelottavalta, mutta on pieni askelia, joita ottamalla mökkihöperyyden tunteita vähentää”, kertoo Plenty of Fishin parisuhdeasiantuntija Shannon Smith.

”Tekemällä aikaa toisillenne pois töistä, uutisista ja tietokoneiden ruuduilta ja todella kuuntelemalla toista, auttaa se varmistamaan, että ymmärrät mitä kumppanisi todella tuntee ja voitte luoda teille sopivan rutiinin”, hän jatkoi.

Jos kaipaat apua erilaisiin keskusteluihin, on Metro listannut sivuilleen 101 kysymystä, joilla voi aloittaa keskustelun mistä tahansa muusta kuin koronaviruksesta ja siihen liittyvistä seikoista. Jos taas mielit enemmän seksuaalisempaa keskustelua, löydät erilaisia seksikysymyksiä Metron sivuilta täältä.

Lähde: Metro