Sijoita laatuun, kun aloitat sisustamisen tai laitat kotisi sisustuksen uusiksi.

Huonekaluihin ja kodin sisustukseen sijoittaminen etenkin ensimmäistä kertaa omaan kotiin muuttaessa voi tuntua hurjalta, kun näkee kuinka paljon niihin menee rahaa. Muutamiin asioihin kodissa kannattaa kuitenkin sijoittaa, sillä suuremmalla hintalapulla voi saada kestävän osan oman kodin sisustusta.

1. Tyylikäs ja mukava sohva

Sisustussuunnittelija Rhobin DelaCruzin mukaan ensimmäinen sijoituskohde ensikodin ostaneilla tai nuoremmilla ihmisillä pitäisi aina olla sohva. Olohuoneessa viettää paljon aikaa ja sohvassa runsaan käytön jäljet voivat näkyä nopeasti. Halpa sohva voi kestää jokusen vuoden, mutta kalliimpi sohva voi kestä vuosikymmeniä.

”Sen ohessa sohva on onnistunein elementti, jonka pohjalta aloittaa kodin sisustuksen suunnittelu. Sohva on ankkurointipiste. Sen tyyli, väri ja muoto voi auttaa muissa sisustuspäätöksissä, jotka herättävät tilan henkiin”, DelaCruz sanoi.

2. Tukeva keittiön pöytä

Jos viihdytät vieraita kotonasi tai pidät illalliskutsut, on tukeva pöytä ehdoton hankinta. Ja vaikka et moista harrastaisi, on laadukas pöytä hyvä hankita, jotta se kestäisi vuosien käytön. Kuin sohva, myös keittiön pöytä on käytössä jos ei päivittäin, niin ainakin lähes päivittäin ja parempi idea on sijoittaa laatuun kuin vaihtaa pöytiä jatkuvalla syötöllä uuteen.

3. Mukava patja

Se ei ole näkyvimpiä ostoksia kodissasi mutta myös patja on jatkuvassa käytössä.Monet nukkuvat huonolla patjalla, joka ei tue selkää. Jos otat aikaa hyvän, sinulle parhaiten sopivan patjan löytämiseen ja sijoittamalla siihen, voit parantaa myös unesi laatua: nukut sikeämmin ja heräät virkeämpänä, mikä on jo patjan hinnan arvoista.

4. Monikäyttöinen matto

Hyvä matto pysyy mukanasi elämäsi ajan. Voit laittaa sen ensin vaikkapa olohuoneeseen ja siirtää sitten makuuhuoneen puolelle, jos kaipaat vaihtelua – ja kenties jonain päivänä antaa sen eteenpäin (lapsen)lapsille. Miksi et siis sijoitaisi mattoon, joka kestää eikä repeydy riekaileiksi ja kulu muutamassa vuodessa. Laatuun sijoittaminen maksaa itsensä takaisin käyttövuosissa.

Lähde: ElleDecor