Kasvojen iltapesussa kannattaa kiinnittää huomiota sen ajankohtaan.

Jos peset kasvosi säännöllisesti iltaisin ja olet löytänyt ihollesi sopivat tuotteet, ovat asiat jo hyvällä mallilla. On kuitenkin yksi asia, jolla saat vielä enemmän iloa irti kasvojen iltapesusta: oikea ajoitus.

Pure Wow’n mukaan kasvojen iltapesua ei pitäisi tehdä juuri ennen nukkumaanmenoa, vaan jo aiemmin illalla. Sivuston mukaan niinkin aikaisin, kun aurinko alkaa laskea.

Taustalla on se, että muun kropan tavoin myös iho noudattaa tiettyä vuorokausirytmiä ja tästä johtuen ihon luonnolliset korjausmekanismit alkavat käynnistyä, kun ulkona alkaa tulla pimeä. Se tarkoittaa sitä, että kun itse rauhoitut unille, ovat ihosolut paiskimassa kovasti töitä, luomalla uusia soluja ja korvaamalla vanhoja.

Kun puhdistat ihosi aiemmin, pitää se ihon sisäisen kellon synkassa. Center for Genomic Regulationin tutkijoiden mukaan ihon vuorokausirytmin ylläpitäminen voi suojata sitä vaurioilta ja ikääntymisen merkeiltä.

Pure Wow’n mukaan se tarkoittaa myös sitä, että voit maksimoida illan ihonhoitotuotteistasi saamasi hyödyn. Koska ihollasi ei ole kiire puolustaa itseään päivän saasteilta ja UV-säteiltä, voi se työskennellä ihonhoitotuotteiden aktiivisia ainesosia, kuten retinoleja ja seerumeita imeyttäen.

Kun aikaistat kasvojen iltapesua, on siinä myös se hyvä puoli, että se todennäköisemmin tulee tehtyä: ”Olen liian väsynyt pestäkseni kasvoni” -tilanteita ei enää tule niin helposti vastaan ja saat todella nukuttua kauneusunet yön aikana.

Lähde: Pure Wow