Moni suomalainen on saattanut vähentää saunakäyntejään, koska sähkönhinta on noussut ja saunan lämmittäminen voi kuluttaa paljon sähköä ja nostaa täten sähkölaskua suuresti.

Saunassa kannattaisi kuitenkin käydä, koska siitä saadaan paljon terveyshyötyjä. Aiemmin on uutisoitu, kun käyt saunassa, tapahtuu sinulle näitä mielettömiä terveysvaikutuksia.

Nyt on tehty uusi tutkimus, jossa saatiin selville, kuinka saunakäynnistä saa entistä enemmän terveyshyötyjä. Se tarkoittaa jotain tekoa, joka kannattaa tehdä ennen kuin menee saunaan.

Tutkimuksessa oli mukana 48 ihmistä. Heidät jaettiin kolmeen ryhmään. Ensimmäinen ryhmä harrasti liikuntaa ja oleili sen jälkeen saunassa 15 minuutin ajan. Toinen ryhmäkin kuntoili, mutta ei käynyt sen jälkeen lainkaan saunassa. Kolmas ryhmä kävi saunassa, mutta ei kuntoillut ennen saunomista.

Tutkimuksessa havaittiin, että heillä, jotka harrastivat ensin liikuntaa ennen saunomista, oli matalampi systolinen verenpaine, alentunut kolesteroli ja heidän sydämensä oli paremmassa kunnossa kuin kahden muun ryhmän ihmisillä.

Syytä tähän ei tiedetä vielä tarkoin, mutta sen arvellaan johtuvan siitä, että liikunnan yhdistäminen lämpöön voi parantaa sydämen kykyä supistua.

Lähde: Huffpost