Jos haluat muuttaa maailmaa, aloita sijaamalla vuoteesi.

Sängyn petaaminen ei ole vaikea tehtävä eikä se vie kauan aikaa, mutta silti monet jättävät sen tekemättä. Sängyn petaamisella on kuitenkin omat hyötynsä.

Alle onkin listattu 9 syytä, miksi oma sänky kannattaa pedata joka päivä.

1. Se on yksinkertainen tehtävä

30 sekuntia voi kuulostaa paljolta, kun olet vielä unien jäljiltä torkutuksen tarpeessa, mutta aamun aloittaminen pienellä kotiaskareella on vaivan arvoinen.

2. Muuta maailmaa

Yhdysvaltain laivaston amiraali William H. McRaven on sanonut, että jos haluat muuttaa maailmaa, aloita sijaamalla vuoteesi. McRaven sanoi Teksasin yliopiston aloituspuheessa, että jos sijaat vuoteesi joka aamu, olet suorittanut päivän ensimmäisen askareen.

”Se antaa sinulle hieman ylpeyttä ja rohkaisee tekemään toisen askareen ja toisen ja toisen. Lopulta päivän päätteeksi se yksi tehty askare on muuttunut moneksi tehdyksi tehtäväksi”, McRaven kannusti puheessaan.

3. Olet tuotteliaampi

Jos jätät sängyn petaamatta, se voi hidastaa tuotteliaisuuttasi. Fengshui-asiantuntija Karen Kingstonin mukaan kun jätät sänkysi sekaisin, selviydyt päivästä jotenkuten, kunnes on aika jälleen mennä takaisin sänkyyn.

4. Se johtaa muihin hyviin tapoihin

Se on tapa, joka voi johtaa muihin hyviin tapoihin.

”Sängyn sijaaminen joka aamu on suhteessa parempaan tuottavaisuuteen, paremaan hyvinvointiin ja vahvempiin taitoihin ylläpitää budjettia”, Charles Duhigg on kirjoittanut kirjassaan The Power of Habit.

”Perheateria tai siisti sänky eivät aiheuta parempia arvosanoja tai tarkempaa rahankäyttöä, mutta jotenkin nämä muutokset aloittavat ketjureaktion, joka auttaa muita hyviä tapoja syntymään.”

5. Apu allergioihin

Vuoteen sijaaminen voi auttaa allergioiden kanssa. Kun sänky on sijattu päivän ajaksi, pääsee lakanoiden väliin vähemmän pölyä ja allergeeneja – tai lemmikkien karvaa.

6. Nukut paremmin

Vuoteen sijaaminen voi auttaa nukkumaan paremmin. National Sleep Foundationin kyselyn mukaan ne, jotka sijaavat vuoteensa kertoivat myös nukkuvansa paremmin.

7. Tila näyttää paremmalta

Vaikka huone olisi sottainen, on se heti siistimmänen ja paremman näköinen, kun sänky on siistitty ja pedattu.

8. Ihana tunne mennä peiton alle

Mikään ei voita sitä tunnetta, kun pääset täydellisesti sijattuun vuoteeseen pitkän päivän päätteeksi. On kuin asuisit hotellissa!

9. Tärkeä muistutus

Vuoteen sijaaminen muistuttaa sinua siitä, että pienilläkin asioilla on väliä.

”Jos et voi tehdä pieniä asioita oikein, et koskaan pysty tekemään isoja asioita oikein. Ja jos sinulla sattuu olemaan huono päivä, tulet kotiin sänkyyn, joka on pedattu – jonka sinä petasit. Ja sijattu vuode antaa sinulle rohkaisua siitä, että huominen on parempi päivä”, amiraali McRaven sanoi puheessaan.

Lue lisää hyviä syitä pedata sänky sekä käteviä vinkkejä sen petaamiseksi ja koristamiseksi täältä.

Lähde: BuzzFeed