Pringles-purkista voi näppärästi askarella kekseille säilytyspurkin, jonka voi antaa vaikkapa joululahjaksi.

Jos haluat jouluna ilahduttaa omannäköisellä lahjalla, joka sisältää herkkuja, onnistuu se kätevästi muuttamalla Pringles-purkki keksipurkiksi. Näin muuten roskiin mennyt purkki päätyy hyötykäyttöön.

Good Housekeepingin mukaan Pinterestissä on innostuttu tästä näppärästä DIY-ohjeesta, jonka avulla syntyy persoonallinen ja uniikki lahja. Purkkiin voi laittaa mukaan itse tehtyjä keksejä – tai ostettuja, jos et ole jauhopeukalo – tai muita herkkuja sekä se toimii myös K-18-lahjana, jos piilotat purkkiin vaikkapa viinipullon.

Tarvikkeet:

– Yksi Pringels-purkki

– Lahjapaperia

– Sakset

– Kaksipuolinen teippi

– Nauhaa

– Keksejä (tai jotain muuta, mitä haluat antaa herkuteltavaksi)

– Halutessasi narua ja pieniä joulupalloja

Näin persoonallinen lahjapurkki syntyy:

1. Tyhjennä Pringles-purkki ja pyyhi sen sisus kostealla liinalla tai talouspaperilla. Halutessasi syö purkin sipsit tai siirrä ne isoon pussiin ja syö myöhemmin.

2. Leikkaa lahjapaperista sopivan kokoinen pala. Good Housekeeping antoi mitoiksi 10 tuumaa leveä (25,4 cm) ja 9,5 tuumaa korkea (24,13 cm).

3. Kierrä lahjapaperi purkin ympärille ja laita kumpikin pää kiinni kaksipuolisella teipillä.

4. Leikkaa nauhasta haluamasi mittainen pala – Good Housekeeping käytti 40 tuumaa (101,6 cm) muhkean rusetin tekemistä varten.

5. Kiedo nauha purkin ympärille ja tee juhlava rusetti. (katso tutoriaalivideo rusettiin täällä).

6. Halutessasi sido purkin ympärille pieni joulupallo lisäkoristeeksi ja extralahjaksi.

7. Täytä purkki itse tekemilläsi (tai ostamillasi) kekseillä (tai muilla herkuilla) ja sulje kansi.

Voit myös käyttää useampaa kuin yhtä lahjapaperia (esimerkki täällä) ja tehdä purkeista juuri sellaisen näköiset kuin itse haluat. Katso alta lyhyt tutoriaali, miten purkin ulkonäkö muutetaan suloisen jouluiseksi.

Lähde: Good Housekeeping