Sininen liukuvärjätty hiustyyli on näyttävä tapa juhlistaa 100-vuotiasta, itsenäistä Suomea.

Hiustyylin ehtii vielä päivittää juhlakuntoon Suomen sadannen itsenäisyyspäivän kunniaksi. Jos et arastele räväkämpiä hiustyylejä, voi kauneusbloggaaja Naomi Jonzeck esittelemä sininen ombre-värjäys olla sinun juttusi.

YouTube-kanavallaan Jonzeck on julkaissut videon, jolla hän opastaa, miten tehdään ombre-värjäys eli liukuvärjäys kotioloissa. Sinistä ombreta varten tarvitset hiusten vaalennukseen käytettävän tuotteen, jos hiuksesi eivät ole jo valmiiksi vaaleat, sinistä ja mustaa hiusväriä, hoitoainetta, suojakäsineet sekä pari purnukkaa, joissa sekoittaa värejä ja tarpeet värien sekoittamiseen, kuten kertakäyttölusikka.

Jonzeck vaalentaa ensin osan hiuksistaan juuresta alkaen ja värin vaikuttaessa sekoittaa itselleen kahta sinisen sävyä hoitoaineen ja sinisen ja mustan hiusvärin avulla. Hoitoaineen avulla hiusväriä on käytettävänä enemmän ja voit itse vaikuttaa paremmin siihen, minkälaisilla sinisen sävyillä teet ombren.

Kun vaalennus on tehty, laitetaan sen jälkeen vaalennettuihin osiin kaikista vaaleinta sinistä (halutessasi voit myös jättää sen vaaleaksi, jolloin ombre voi myös muistuttaa enemmän Suomen lipun värejä), hiusten pituuksiin tummempaa sinistä ja latvoihin mustaa. Tummempaa sävyä levitetään sormien avulla ylöspäin, jotta ne häivyttyvät toisiinsa eikä hiuksiin jää selviä rajoja eri sävyjen välille – Jonzeck opastaa tätä videolla kohdassa 09:20 alkaen.

Värejä käytetään niiden mukana tulleiden ohjeiden mukaan. Videon kuvauksessa Jonzeck myös muistuttaa, ettei hän ole ammattikampaaja ja hän tekee asiat haluamallaan tavalla.

”Varmista, että olet aina varovainen vaalentaessasi ja värjätessäsi hiuksiasi. Vaalentaminen vahingoittaa hiuksiasi, joten pidä se mielessä”, Jonzeck neuvoo videon kuvauksessa.

Voit katsoa videon siniseen DIY-ombreen artikkelin yltä.