Jos sanot tämän sanan jollekulle, joka on juuri vihainen, pahennat vain tilannetta.

Joissakin tilanteissa jopa yksi ainoa sana saattaa vaikuttaa siihen, miten tilanne etenee. Saatat valitsemallasi sanalla joko parantaa tai pahentaa tilannetta. Erityisen tärkeää sanojen valinta on, jos keskustelet henkilön kanssa, jolla on juuri tunteet pinnassa.

Jos vaikkapa keskustelet todella vihaisen henkilön kanssa, on tärkeää, etteivät sanavalintasi saa häntä raivostumaan entisestään.

Jos ystäväsi, puolisosi, lapsesi tai vaikkapa työkaverisi on todella kiukkuinen, sinun kannattaa asiantuntijoiden mukaan vältellä erityisesti yhtä tiettyä sanaa.

Tämä kyseinen sana on ”rauhoitu”. Jos siis käsket keskustelukumppaniasi rauhoittumaan, on vaikutus usein täysin päinvastainen, ja keskustelukumppanisi vain raivostuu entisestään.

Ihmissuhde-asiantuntija kertoo, että jos vihaista henkilöä pyytää rauhoittumaan, tuntuu se hänestä alentuvalta käytökseltä, sillä vihainen henkilö ei itse välttämättä koe olevansa ylenpalttinen raivotessaan. Se saattaa vihaisesta henkilöstä tuntua myös siltä, että heillä ei olisi oikeutta tunteisiinsa.

Toisen henkilön rauhoittumiseen auttaakin parhaiten se, että pysyy itse rauhallisena.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: SHVETS, Pexels