Jokaisessa parisuhteessa tulee joskus eteen riitoja, mutta riidan aikana kannattaa olla tarkkana, mitä päästää suustaan.

Riitely ja kinastelu voi olla jopa hyvästä parisuhteelle. PureWow’n mukaan asiantuntijat ovat todenneet, että erimielisyydet tarjoavat mahdollisuuksia tehdä muutoksia, olla luova ongelmanratkaisussa ja auttaa suhteen osapuolia kasvamaan.

Sillä on kuitenkin merkitystä, miten pari riitelee ja mitä sanoo. PureWow kertookin, että on yksi asia, jota ei koskaan pitäisi riidan aikana sanoa kumppanilleen, koska kun se on sanottu, ei sanojaan saa enää takaisin.

Tämä asia on ”Ehkä meidän pitäisi erota.”

Parisuhteet sekä avioliitot voivat olla haastavia ja on päiviä, jolloin se tuntuu enemmän työltä kuin mitä se antaa takaisin. Mutta vaikka kuinka vaikeaksi tilanne menisi tai vaikka kuinka paljon suututtaisi, ei eroa kannata kiihtyneessä tilassa ottaa esiin.

”Eron heittäminen ilmoille rikkoo suhteen perustaa. Mieheni täytyy tietää, että vaikka kaikki ei ole ruusuilla tanssimista, valitsen silti hänet ja yhdessä taistelemme yhteisen tulevaisuutemme puolesta”, avioliitto- ja perheterapian saralla kouluttautunut neuvoja Chanel Dokun kertoi PureWow’lle käyttäen itseään esimerkkinä.

Erouhkaus voi osua omaan nilkkaan

On täysin luonnollista sanoa tunnemyrskyssä jotain, mitä ei tarkoita, mutta eron ottaminen puheeksi kesken riidan on iso asia. PureWow’n mukaan se viestittää kumppanillesi, että mikä tahansa harha-askel ei johda vain riitaan, vaan se voi myös johtaa suhteen päättymiseen.

Jos aiot päästää ero-sanan ulos suustasi kumppanillesi, on sinun parempi tarkoittaa sitä. Jos se on vain tyhjä uhkaus ja höyryjen päästelyä, se osuu vain omaan nilkkaasi; se voi saada kumppanin kyseenalaistamaan suhteenne kestävyyden eikä se vahvista suhdetta, vaan päinvastoin.

”Ajatus erosta on äärimmäinen hylkäys ja se uppoaa ihmisten kiintymisongelmien ytimeen. Joten vaikka sen olisi sanonut hetkessä eikä sitä tarkoittaisi, on uhkaus heitetty ilmoille ja se on pelottavaa”, psykologi Karen Sherman selitti.

Ennen kuin päästät sammakoita suustasi riidan aikana, hengitä syvään, käytä ”Minusta tuntuu” -toteamuksia ja keskity faktoihin. Esimerkiksi ’Olen vihainen, koska olen joutunut tyhjentämään astianpesukoneen joka aamu tällä viikolla’, eikä niin, että ’Jos et hitto vie tyhjennä astianpesukonetta huomenna, minä haluan eron.’

Lähde: PureWow