Tässä ovat maailman tyhmimmät koirarodut – onko sinun hauvasi listalla?

Vaikka koirasi ei olisikaan fiksuimmasta päästä, söpö se takuulla on!

Kaikki koirat ovat omistajilleen rakkaita ja kaikki ansaitsevat hyvän koiran tittelin. On kuitenkin koiria, jolla on pääkopassaan enemmän täytettä kuin toisilla. Tämän listan koirat loistavatkin kenties jossain muussa, mutta fiksuimmiksi koiriksi niitä ei voi kutsua. Onko listalla yllätyksiä?

Arve Kern
  1. Afgaaninvinttikoira
    Afgaaninvinttikoirat ovat erinomaisia metsästyskoiria, sillä ne ovat salaman nopeita ja niillä on hyvä näköaisti. Ne ovat kuitenkin todella neuroottisia koiria ja levottomia tuntemattomien läheisyydessä. Niiden itsepäisyys tekee niistä vaikeasti koulutettavia. Ne ovat myös itsenäisiä koiria, jotka eivät välillä korvaansa lotkauta komennoillesi.
Kyle Smith / Unsplash

2. Basset Hound

Mikäli sinulla on runsaasti aikaa, näistä koirista saa koulutettua hyviä metsästyskoiria. Niiden kouluttamiseen menee kuitenkin paljon muita rotuja pidempään eikä niiden kouluttaminen sisäsiistiksikään ole helppoa. Ne ovat hyviä kumppaneita, mutta vaativat jatkuvaa tukea oppiakseen uusia asioita.

Jaspal Kahlon / Unsplash

3. Beagle

Beaglet pääsivät tälle listalle kovapäisyytensä ansiosta. Beaglen omistajalta vaaditaan melkoista kärsivällisyyttä koiransa kouluttamiseen, mutta jos tämän vaivan jaksaa nähdä, ne ovat erinomainen lisä moneen perheeseen.

Amit Lahav / Unsplash

4. Mastiffi

Tämä jättikoira ei mielellään kuuntele komentojasi ja eikä sitä pysty kouluttamaan kuin lyhyissä pätkissä. Jos otat mastiffin perheeseesi, se pitää kouluttaa hyvin, jotta se osaa käyttäytyä ihmisten seurassa.

Vianney Cahen / Unsplash

6. Kiinanpalatsikoira

Jos kokeneelta kouluttajalta kysyisi, kouluttaisiko hän mieluummin valtavaa mastiffia vai pienen pientä kiinanpalatsikoiraa, hän valitsisi mastiffin alta aikayksikön. Kinanpalatsikoiralla on koostaan huolimatta voimakas tunne siitä, että se on perheen pomo. Niiden paapominen vain pahentaa asiaa. Ihmisten ympärillä niillä on huonot käytöstavat, ellet omista aikaasi jatkuvaan kouluttamiseen.

Melissa Keizer / Unsplash

6. Vihikoira

Vihikoirat ovat nimensä mukaisesti loistavia metsästyskoiria, sillä niiden hajuaisti on vertaansa vailla. Samasta syystä ne ovat myös päässeet tälle listalle, sillä hyvän hajun löytäessään koiralla ei riitä huomiokykyä mihinkään muuhun. Vihikoiran kouluttaminen vaatiikin rajattoman kärsivällisyyden ja vapaan aikataulun.

Karolina Wv / Unsplash

7. Venäjänvinttikoira

Tämä koira muistuttaa enemmänkin kissaa, sillä se tuntuu haluavan tehdä kaiken juuri päinvastaisesti mitä sinä haluat, eikä sillä ole minkäänlaista miellyttämisen tarvetta kuin muilla roduilla. Kun muut koirat ansaitsevat parhaan ystävän tittelin, tämä rotu palkittaisiin ärsyttävän kämppiksen tittelillä. Koiran kurissa pitäminen vaatii voimakasta johtajuutta.

Mikäli sinulla on koiran hankkiminen tulevaisuuden haaveena, tästä listasta saat hyviä vinkkejä minkä rodun puoleen kääntyä – tai olla kääntymättä! Jaa juttu myös koirarakkaille ystävillesi!

Lähde: Celebs Pulse


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.