Imettämällä kaloreita kuluu runsaasti päivittäin.

Useat julkkisnaiset ovat kiitelleet imettämistä yhtenä syynä sille, että ovat pudottaneet raskausajan painonsa.

”Imetän, mikä polttaa runsaasti kaloreita”, esimerkiksi Kristin Cavallari on hehkuttanut E!Newsille.

Women’s Health selvitti synnytysopin ja gynekologian apulaisprofessori ja lääkäri Makbib Dirolta, kuinka paljon imettäminen todella kuluttaa kaloreita. Diron mukaan imettämisen ja laihtumisen välillä on vahva yhteys.

”Kun olet raskaana, biologia alkaa vaikuttaa ja auttaa sinua keräämään varastoon painoa, joka on hyödyllinen sekä sinulle että vauvalle. Synnytyksen jälkeen se auttaa sinua laihtumaan imettämisen avulla”, Diro sanoi.

Imettäminen voi Diron mukaan kuluttaa 300-500 kaloria päivässä. Osasyy sille on se, mistä rintamaito koostuu.

”Se on erityinen sekoitus vastustuskyvyn tehostajia ja tarpeellisia vitamiineja, jotka auttavat vauvaa kasvamaan”, Diro kertoi Women’s Healthille.

Diron mukaan koska naisen keho ei normaalisti valmista tällaista sekoitusta, joutuu se tekemään kovemmin töitä tuottaakseen sitä tarpeeksi jatkuvaa tarvetta varten. Toinen tekijä on energia, jota äiti antaa lapselleen kaloreiden muodossa imettäessään.

”Et varastoi niin paljon kaloreita itsellesi, koska laitat niitä eteenpäin lapsellesi. Olet todennäköisesti säännöllisen kaloritasapainosi alla, joten jos et korvaa sitä lisäruoalla, painosi alkaa tippua”, Diro kommentoi.

”Eikä siitäkään ole haittaa, että uudet äidit ovat yleensä kiireisiä yllättäen muuttuneen elämäntilanteensa takia”, lääkäri päätti.

Lähde: Women’s Health