Meillä on mahdollisuus tehdä hyvä ensivaikutelma vieraisiin vain kerran.

Vieraiden kutsumisen kotiin pitäisi olla hauskaa ja rentoa, mutta ikävä kyllä teemme tilanteesta usein stressaavan itsellemme, sillä haluamme niin paljon tehdä hyvän vaikutuksen vieraisiimme.

Jotta tekisimme hyvän ensivaikutelman, haluamme ensinnäkin siivota sotkut, järjestellä tavarat oikeille paikoilleen ja tietysti olla edustavan näköisiä myös itse. Moni alkaakin ennen vieraiden saapumista hinkata vessanpyttyä, ladata hätäisesti pyykkejä koneeseen ja tiskejä astianpesukoneeseen, ja imuroida pikavauhdilla eteistä. Sitten pitäisi vielä meikata nopeasti ja katsoa, etteivät päällä ole rikkinäisimmät verkkarit.

On kuitenkin yksi asia, johon vieraat kiinnittävät kaikkein eniten huomiota tullessaan luoksesi, ja tämä onkin ensimmäinen asia, johon meidän kannattaisi panostaa.

Mikä siis on ensimmäinen asia, johon vieraat kiinnittävät luonasi huomiota? Vastaus on haju!
Sillä sekunnilla, kun vieraat astuvat kotiisi, heidän nenäänsä kiirii kotisi ominaishaju. On täysin sinun vallassasi päättää, haistavatko he roskiksen ja märän koiran, vai raikkaan ilman ja kenties tuoreet kukat tai mustikkapiirakan.

Todennäköisesti olet niin tottunut kotimme omaan ominaishajuun, että et edes huomaa, että siinä olisi mikään pielessä. Tämän vuoksi kannattaakin ennen vieraiden tuloa tehdä muutama asia, jotta tuoksu varmasti olisi hyvä. Tuuleta asunto hyvin, sytytä tuoksukynttilä tai laita päälle tuoksudiffuuseri. Suosi tuoreita ja raikkaita tuoksuja, kuten sitrusta, basilikaa, rosmariinia tai timjamia.

Näin teet vieraisiisi hyvän ensivaikutelman ja saatat säästyä isolta siivousurakalta!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Jason Briscoe, Unsplash