Sanotaan, että silmät ovat sielun peili.

Silmät ovat avainasemassa tekniikassa, joka voi tehdä ihmeitä seksielämällesi. Kyse on soul gazingista, vapaasti suomennettuna sieluun katsomisesta, mikä tunnetaan myös tantric eye gazing -nimellä, eli tantrisena silmiin katsomisena.

Popsugarin mukaan jos tätä katsekontaktia harjoittaa tarpeeksi paljon, voit tuntea kuin näkisit kumppanisi sieluun ja seksistä voi tulla jopa eräänlainen henkinen matka. Silmiin katsominen on ensimmäinen askel tantran maailmaan ja siihen liittyy kyky katsoa toista silmiin niin, ettei se tunnu kiusalliselta ja katsetta ei käännä pois.

“Vaikka se voi olla vaikeaa, auttaa silmiin katsominen tehostamaan itsevarmuuttamme, parantaa itsetuntoa ja kehittää tietoisuutta itsestä”, yli 10 vuoden kokemuksen tantra-valmentajana omaava Aysha Bell kertoi Popsugarille.

“Se on mahdollisuus olla läsnä ja kokea toisen ihmisen todellinen olemus”, hän lisäsi.

Monia hyötyjä

Popsugarin mukaan kun ei enää tunne oloaan kiusaantuneeksi, alkaa seksuaaliseen matkaan tulla mukaan luottamusta, haavoittuvuutta ja kärsivällisyyttä. Kun todella voi mukavasti olla haavoittuvainen kumppanin (ja itsensä) kanssa, voi ihminen olla täysin avoin kokemaan oman nautintonsa.

Tämän myötä ihminen oppii paremmin kuuntelemaan oman kehonsa tarpeita, lukemaan kumppaninsa kehoa ilman odotuksia tai tuomintaa ja kommunikoimaan tarpeistaan. Silmiin katsomisen myötä voi syntyä yhteys ja tunne ykseydestä itsensä ja kumppaninsa välillä.

Popsugar kertoo, että silmiin katsominen voi auttaa löytämään yhteyden yli sanojen. Se myös rohkaisee siirtymään pois tavoitepainotteisesta intiimiydestä ja omaksumaan kokemuspainotteisen intiimiyden.

“Pitkäaikaisen kumppanin kanssa saattaa ajautua samoihin intiimiyden ja nautinnon rutiineihin, joten silmiin katsominen voi tukea kumppaniin tutustumista erilaisella tavalla ja se voi kultivoida uudenlaisen intiimiyden muodon välillenne”, sertifioitu seksologi Madalaine Munro selitti Popsugarin haastattelussa.

Näin harjoitus tehdään

Ennen kuin silmiin katsomiseen ryhtyy, on hyvä luoda siihen sopiva tunnelma ja tila, jossa ei ole häiriötekijöitä. Munron mukaan vaikka itse harjoitus ei kestä kauan, kenties 5 minuuttia, ovat siihen valmistautumiseen käytetty aika ja aika harjoituksen jälkeen myös tärkeitä.

Laita puhelimet pois ja luo tilaan tunnelmaa vaikkapa kynttilällä (muista paloturvallisuus!). Munro neuvoo, että harjoituksen aikana ei puhuta, mutta kosketus voi olla mukana.

“Jotkut ihmiset saattavat ottaa kosketuksen mukaan, kuten laittaa kädet yhteen kämmenet alaspäin, koskettaa vastakkaisilla käsillä toisiaan tai laittaa kädet toistenne sydämien päälle”, hän sanoi.

Kun olette valmiita, ottakaa hetki siihen, että olette läsnä tilanteessa ja rauhoittakaa energianne esimerkiksi ohjatun meditaation avulla tai alkamalla hengittää samaa tahtia.

“Se voi auttaa ottamaan paineet pois, kun toivottaa tervetulleeksi kaikenlaiset tunteet. Kyllä, se voi tuntua alkuun kiusalliselta, kenties naurattaa tai vaikeita tunteita herää. Toivottakaa tuo kaikki tervetulleeksi myötätunnolla”, Munro ohjeisti.

Sitten on itse harjoituksen vuoro – näin aloitat tämän tantrisen harjoituksen

  1. Istu mukavassa asennossa kumppanisi kanssa kasvokkain. Bellkin neuvoi, että voitte pidellä toisianne kädestä tai laittaa kädet toinen toisenne sydämien päälle. “Toistenne koskettaminen on hyvästä”, hän sanoi.
  2. Laita päälle ajastin haluamaksenne ajaksi. Aloita 1-5 minuutista ja lisää aikaa joka harjoituksella.
  3. Katso kumppaniasi silmiin. Munro opasti aloittamaan vasemmasta silmästä, koska henkisesti se on vastaanottavaisempi puoli ja se voi vähentää häiriötä silmien välillä seikkailusta.
  4. Pidä katse pehmeänä. Sinun ei ole pakko katsoa kumppaniasi suoraan silmiin ja se ei haittaa, jos näkösi välillä menee epätarkaksi ja sitten taas tarkentuu.
  5. Hengitä syvään ja anna itsesi räpsäyttää silmiäsi.
  6. Irrota katse, kun ajastin soi, mutta sen jälkeen keskustelkaa hieman harjoituksesta. Asiantuntija Kelly Gordonin mukaan kannattaa kysyä kumppanilta, miltä hänestä tuntuu kokemuksen jälkeen. “Tunsiko hän oppineensa jotakin ja haluaisiko hän tehdä näin uudestaan tai säännöllisesti. Ajatuksista ja tunteista kommunikoiminen yleensä auttaa parantamaan myös läheisyyttä. Se myös vähentää ahdistusta, kun tiedätte aina, missä mennään”, Gordon totesi.

Lähde: Popsugar