Jos haluat avioliittosi kestävän, kannattaa häiden suunnittelussa olla tarkkana.

Kestävän avioliiton salaisuus voikin yllättäen olla se, millaiset häät ovat. Tutkimuksen mukaan isot, mutta halvat häät järjestävien parien liitot kestävät pidempään, kertoo Daily Mail.

Tutkijat saivat selville, että yli 20 000 euroa maksaneet häät järjestäneistä pareista kymmenen prosenttia erosi kolmen vuoden sisään. Daily Mailin mukaan tämä on tuplasti suurempi määrä kuin yleensä tuossa ajassa.

Lisäksi tutkijoille selvisi, että 34 prosenttia pareista, joilla häävieraita oli kymmenen tai vähemmän, erosi kymmenen vuoden sisään – tämä myös tuplasti suurempi määrä kuin yleensä.

”Yhdessä nämä löydökset antavat selvän viestin siitä, että häiden ei tarvitse maksaa maltaita ja parien kannattaisi juhlistaa erityistä päiväänsä läheistensä kanssa, jos mahdollista”, tutkimuksen tilanneen Marriage Foundationin tutkimusjohtaja Harry Benson kommentoi Daily Mailille.

Hääjuhla jättää muun varjoonsa

Kyselyn mukaan keskimäärin häät maksavat noin 10 000 euroa ja vieraita on 50. Bensonin mukaan löydökset ovat merkittävät, koska aiemmat tutkimukset ovat paljastaneet, että lähes yksi kolmesta naimattomasta nuoresta aikuisesta on sanonut todennäköisemmin menevänsä naimisiin, jos tyypilliset häät olisivat halvemmat ja pienemmät.

”Nämä lukemat murtavat myytin siitä, että häiden kulut ovat lähteneet käsistä ja rutiininomaisesti ylittävät 30 000”, Benson totesi.

’Erovalmentaja’ Sara Davisonin mukaan joidenkin kohdalla häissä on kyse enemmän häistä kuin mistään muusta. Davison auttaa pareja käsittelemään suhteen päättymistä.

”Hääpäivä, iso mekko, kaunis juhlapaikka, kaikki nuo asiat voivat jättää varjoonsa sen todellisen syyn mennä naimisiin”, hän kertoi.

”Kun hääpäivä on ohi, istutkin katsomassa pöydän toisella puolen aviopuolisoasi ja mietit ’No, hääpäivä oli kiva, mutta tässä ei oikein käydä yksiin'”, Davison sanoi.

Lähde: Daily Mail