Roseeviinin ja jään yhdistelmä on kesän hittidrinkki.

Roseeviini on suosittu kesäjuoma, joka sopii moneen tilanteeseen – niin ruoan yhteydessä kuin vaikka terassilla kesäpäivästä nauttiessa. Rosee on myös tärkeä osa tämän hetken trendikkäintä kesäjuomaa, froséta.

Cosmopolitanin mukaan jäinen rosé (frozen rosé) tai rosé slushie eli siis frosé on napannut paikkansa tämän hetken viileimpänä drinkkinä. Blenderiä, jäätelökonetta tai slushiekonetta käyttäen voit valmistaa itse kesän hittijuoman.

Frosé on helppo valmistaa; siihen tarvitaan vain roseeviiniä, johon voit yhdistää esimerkiksi hedelmiä, marjoja, sokeria, jäätä ja muita alkoholipitoisia juomia ja tehdä unelmiesi jäisen drinkin.

Esimerkiksi New Yorkissa El Rey Coffee Bar & Luncheonettessa tarjoillaan vesimelonifroséta, joka valmistetaan slushiekoneella. El Reyn väki paljasti drinkkinsä reseptin Cosmopolitanille ja me käänsimme sen alle, joten voit itsekin kokeilla tätä juomaa:

Sekoita noin 2,5 desiä (1 cup eli 2,365 dl) jäisiä, siemenettömiä vesimelonin paloja, noin puoli pulloa roseeviiniä (3,5 dl), noin 0,6 desiä sokeria ja 1,25 ml suolaa. Sekoita blenderissä ja tarjoile.

Yllä olevalla ohjeella tulee kaksi annosta juomaa, joten jos kaipaat useampia, tuplaa määrät.

Täältä voit lukea toisenlaisen ohjeen froséen tekemiseen. Aiemmin kerroimme toisenlaisesta, viilentevästä kesäjuomasta, jossa yhdistyy viini ja mehujäätelö. Voit lukea ohjeen siihen juomaan täältä.

Miltä tämä kesän hittijuoma kuulostaa – maistuisiko? Kommentoi alla!

Lähde: Cosmopolitan