Näin saat laukkusi aina tulemaan ensimmäisenä matkalaukkuhihnalla, kun olet laskeutunut.

Lennon jälkeen haluaisit nopeasti pois lentokentältä ja päästä pikimmiten lepäämään hotelliin tai tutustumaan kohdekaupunkiin. Jos olet jättänyt laukun ruumaan, joudut kuitenkin ensin odottamaan, että matkalaukkusi kuljetetaan pois koneesta ja että se saapuu hihnaa pitkin sinulle.

Ikävä kyllä joskus tässä tuntuu kestävän ikuisuus, varsinkin, jos sinun laukkusi lastataan koneesta viimeisenä matkalaukkuhihnalle. Tähän ongelmaan on kuitenkin olemassa kaksi vinkkiä, joita et kenties ole itse tullut ajatelleeksi.

Ensimmäinen neuvo on, että sinun kannattaa hankki matkalaukkuusi ”särkyvää”-tarra. Tällaisen tarran saaneet laukut nimittäin lastataan yleensä viimeisinä koneeseen, mikä puolestaan tarkoittaa, että ne myös tyhjennetään koneesta ensimmäisinä. Sinun täytyy tämän tarran saadaksesi pyytää check inissä lentokentän henkilökuntaa liimamaan matkalaukkuusi ”särkyvää”-tarran. Näin laukkusi tulee olemaan yksi ensimmäisistä hihnalla lennon jälkeen.

Toinen konsti on yksinkertaisesti tehdä check in mahdollisimman myöhään ja antaa laukku aivan viime hetkillä henkilökunnalle laitettavaksi ruumaan. Näin laukkusi päätyy koneen laskeuduttua todennäköisesti ensimmäisenä hihnalle. Ongelmana tosin on, että jos venytät laukun antamista ja check iniä viime tinkaan, on olemassa riski, että et enää ehdi turvatarkastuksesta ajoissa koneeseen, mikäli jotain yllättävää sattuisi.

Ensi kerralla lentokentällä kannattaa siis kokeilla pyytää, saisitko laukkuusi ”sarkyvää”-tarran!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Cosmopolitan / Kuva: Gabrielle Henderson, Unsplash