Vieri vieressä olevat pienet myymälät ovat juuri oikean kokoisia hiirille.

Ruotsin Malmössä on alkanut ilmestyä katukuvaan suloisia, pieniä kauppoja – hiirille. Malmön katuja kävellessä Möllevångenin alueella voi huomata rakennusten oheen ilmestyneen esimerkiksi leipomon ja juusto ja keksi -myymälän, jotka ovat juuri oikean kokoisia pienille jyrsijöille.

Myymälät ovat peräisin taiteilijaryhmä Anonymouse MMX:ltä, jonka jäsenet haluavat pysytellä anonyymeinä.

”On vain liian hurmaavaa kuvitella maailma, jossa hiiret elävät rinnakkain meidän kanssa, mutta vain hieman poissa silmistä”, yksi taiteilijaryhmään kuuluvista kommentoi Huffington Postille.

Anonymouse MMX on nimennyt Don Bluthin, Disneyn ja Astrid Lindgrenin työt suureksi vaikuttajaksi pienten myymälöiden ideaansa. Taiteilijaryhmä on Instagramissa julkaissut muutamamia kuvia kahdesta pikkuputiikistaan, mutta Huffington Postin mukaan ryhmällä on suunnitelmia tehdä niitä enemmän.

Myymälät on rakennettu tarvikkeista, joita taiteilijoilla sattui olemaan saatavilla.

”Tämän lisäksi keräsimme korkkeja, peltipurkkien kansia, tulitikkuja, nappeja, italialaisia postimerkkejä ynnä muuta”, yksi taiteilijoista kertoi ja lisäsi, että idea oli käyttää asioita, joita hiiret itse olisivat voineet kerätä ja käyttää.

Huffington Postin mukaan myymälät eivät ole kuitenkaan avoinna.

”Pähkinät ovat oikeita, mutta tällä hetkellä myymälä on kiinni, joten jos hiirillä ei ole jonkinlaista tiirikointitaitoa, emme usko niiden saavan niitä”, taitelija paljasti.

Taiteilijaryhmän jäsenen mukaan myymälöiden on tarkoitus pysyä paikoillaan, kunnes joku rikkoo ne ja niistä tulee orgaaninen osa kaupunkia. Malmössä pikkumyymälät on otettu positiivisesti vastaan.

”Ihmiset ovat jo alkaneet olla vuorovaikutuksessa niiden kanssa – joku on leiponout pikkupullia ja myymälämaisemaan on lisätty julisteita”, ryhmän jäsen kertoi.

Voit seurata suloista projektia Instagramissa, mistä löydät lisää julkaisuja aiheesta.

Lähde: Huffington Post