Näistä vinkeistä voi olla apua, jos kynsilakkaa pääsee tippumaan vaikkapa vaatteillesi, pöydälle tai sohvalle.

Vahinkoja sattuu kaikille ja kaikissa mahdollisissa puuhissa, eikä kynsien lakkaaminen ole tässä mikään poikkeus. Lakkaa voi helposti päästä tipahtamaan esimerkiksi hameelle tai pöydälle.

Kynsilakkatahrat on kuitenkin mahdollista saada pois. Mitä nopeammin pääset tahraa poistamaan, sen parempi ja poistoon tarvittavia aineita sinulla on todennäköisesti jo valmiina kotonasi.

Alla helpot vinkit kynsilakkatahrojen poistoon:

Puulta

Älä käytä kynsilakanpoistoainetta puupinnoilla, sillä se voi jättää jälkeensä vain pahemmat tahrat. Popsugar suosittelee ratkaisuksi hiuslakkaa, jota suihkutetaan runsaasti lakkatahran päälle, annetaan vaikuttaa noin 20 sekuntia ja sitten pyyhitään pois. Saatat jouta toistamaan operaation pari kertaa, mutta se on parempi vaihtoehto kuin laikukas huonekalu.

Vaatteista

Tämä on todennäköisesti yleisin kohde, mihin kynsilakkaa voi joutua. Kynsilakanpoistoaine voi vaikuttaa vaatteiden väriaineisiin ja materiaaleihin, joten tee testi huomaamattomaan paikkaan ennen kuin koetat poistaa tahran kynsilakanpoistoaineella. Jos päätät käyttää sitä, pese vaate heti sen jälkeen. Jos taas kynsilakanpoistoaine ei ole vaihtoehto, voit aina koettaa hiuslakkaa. Jos kotioloissa tahra ei poistu, voit aina myös viedä vaatteen pesulaan.

Hiuksista

Jos kiireessä onnistuit pilaamaan manikyyrisi ja sotkemaan hiuksesi kynsilakalla, on siihen helppo ratkaisu. Jos lakka on vielä märkää, ota asetonitonta kynsilakanpoistoainetta ja laita sitä tahriintuneisiin kohtiin. Jos taas lakka on ehtinyt kuivua, laita hoitoainetta tai öljyä hiuksiisi hellästi hieroen, kunnes saat kynsilakan palat pois.

Matolta

Mattojen suhteen vaikuttaa sen väri. Jos se on vaalea tai valkoinen, on asetoniton kynsilakanpoistoaine luultavasti paras vaihtoehto. Jos matto on tummat tai et ole varma, miten väri saattaa vaikuttaa kynsilakanpoistoaineeseen, kokeile laittaa tahraan hiuslakkaa tai desinfiointiainetta ja sitten taputtele tahraa pois sienellä tai talouspaperilla. Älä luovuta, vaikka lakkatahran poistamisessa tuntuisi kestävän – haluathan todennäköisest saada koko tahran pois.

Lähde: Popsugar