Yksi päivä viikossa on muita suositumpi parien keskuudessa intiimejä puuhia ajatellen.

Seksiä voi harrastaa mihin aikaan vuorokaudesta huvittaa, jos kumppani on samalla tuulella. Jostain syystä kuitenkin tietyt päivät ja ajankohdat ovat muita suositumpia.

Naimisissa oleville tarkoitetun deittisivusto Illicit Encountersin teettämän kyselyn mukaan yksi päivä ja ajankohta on ylitse muiden seksin harrastamista ajatellen: lauantai-ilta kello 22:24. Ihmisten kiihottumistila on myös korkeimmillaan lauantaisin, mutta jo alkuillasta, kello 17:35.

Suosituin ajankohta ei sinänsä ole yllättävä, sillä yleensä seuraavana aamuna ei ole töitä ja tuohon aikaan illasta monet parit palaavat kotiin treffi-illan päätteeksi tai lopettelevat kotioloissa vietettyä romanttista iltaa.

Kyselyn mukaan lauantait olivat yleisesti suosituin päivä seksin harrastamista ajatellen, sillä 42 prosenttia vastanneista kertoi sen olevan heidän lempipäivänsä. Vähiten kannatusta taas sai maanantai, jota suosi vain yksi prosentti pareista.

Kyselyllä selvitettiin myös, miten eri vuodenajat saavat kannatusta seksin harrastamisen suhteen. 62 prosenttia vastaajista kertoi suosikikseen kesän, 20 prosenttia piti eniten talvesta, 14 prosenttia on eniten seksituulella keväällä ja vain 4 prosenttia sanoi syksyn olevan oma suosikkinsa.

Monille pareille seksin harrastamisen ajankohta on lopulta kuitenkin kiinni siitä, miten se osapuolille sopii: 45 prosenttia vastaajista sanoikin kirjaimellisesti aikatauluttavansa seksin harrastamisen varmistaakseen, että heillä on siihen aikaa.

Illicit Encountersin kyselyyn vastasi tuhat paria.

Lähde: Glamour