Tosielämän esimerkit voivat toimia inspiraation lähteenä muille naisille, jotka kenties pohtivat kumppaninsa kosimista.

Heterosuhteissa usein mies on se osapuoli, joka kosii. Vanhan perinteen mukaan naiset saavat kosia karkauspäivänä, mutta nykyisin yhä useammin naiset kosivat kumppaneitaan, kun niin haluavat tehdä eivätkä odota karkauspäivään.

”Naisten määrä kosijana on kasvanut suuresti. Yhä useammat parit muuttavat tai rikkovat perinteitä esitelläkseen ainutlaatuista rakkaustarinaansa, arvojaan ja luonnettaan”, The Knotin päätoimittaja Lauren Kay kertoi Cosmopolitanille.

Jos olet pohtinut poikaystäväsi/miesystäväsi kosimista, tarjoaa lauantaina vietettävä karkauspäivä siihen perinteisen mahdollisuuden, mutta voit myös toteuttaa sen minä tahansa muuna päivänä – se ei vaadi kuin hieman suunnittelua ja järjestelyjä.

Jos kaipaat inspiraatiota siihen, miten kosisit kumppaniasi, voit lukea alta yhdeksän naisen suloiset kosintatarinat siitä, miten he kosivat poikaystäviään. Naiset kertoivat tarinansa Cosmopolitanille ja suomensimme ne karkauspäivän kunniaksi.

Jenniferin tarina:

”Kun sain kuulla miehen tyttäreltä, että hän ajatteli kosivansa minua, odotin.. odotin… ja odotin. Vuotta myöhemmin tajusin, että olin poistanut vallan itseltäni laittamalla vastuun hänen harteilleen. Joten yhtenä iltana, kun halailimme, kysyin häneltä. Se oli hetki, jolloin katsot rakastasi ja et voi kuvailla tuntemaasi rakkautta. Tajusimme, että olimme antaneet niin suuren merkityksen sille, ettei hän ollut kosinut ja hän oli laittanut painoa liikaa ’täydelliselle’ kosinnalle, mikä esti häntä kosimasta. Se oli opetus meille molemmille siitä, että tiedostamme mille annamme painoarvoa turhaan.”

Cassandran tarina:

”Olimme Honolulussa lomalla poikaystäväni perheen kanssa. Olin suunnitellut kosintaa kuuden kuukauden ajan – varannut paikallisen valokuvaajan, palkannut ammattilaisen soittamana ukulelea, pyysin hänen vanhemmiltaan luvan jne. Päätin viedä hänet ’valokuvaukseen auttaaksemme ystävää’. Poseerasimme muutaman testikuvan ja siten valokuvaaja antoi sormuksen minulle salaa. Sulhaseni seisoi selin minuun, joten kuiskasin suloisuuksia hänen korvaansa, sormusrasia kädessäni ja hän hoksasi, mitä on meneillään. Kun hän kääntyi ympäri, polvistuin ja kosin. Hän itki, sanoi kyllä ja hänen isänsä kuvasi kaiken. Jos rakastat toista varauksetta ja et haluaisi elää ilman häntä, niin kosi. Sillä ei todella ole väliä, kumpi sen tekee.”

Janéen tarina:

”Poikaystäväni tiesi suhteemme alusta asti, minä olin ’se oikea’, mutta olin aina muutaman askeleen hänen perässä. Eräänä päivänä hän kysyi, mistä hän tietäisi, että olen valmis menemään naimisiin ja sanoin, että hän todella tietäisi minun olevan valmis, jos tekisin sen itse. Muutama kuukausi myöhemmin päätin, että olen valmis ja järjestin perhevalokuvauksen rannalle tyttäriemme kanssa. Meidän molempien perheet olivat paikalla ja he kävelivät hänen taakse juuri, kun aloitin kosinnan. Mieheni tunsi olonsa niin erityiseksi, että käytin kaiken sen ajan ja tein jotain HÄNEN puolestaan.”

Marcian tarina:

”Kosin meidän toisena vuosipäivänä. Läpi suhteemme olin järkkymätön siitä, että en koskaan menisi naimisiin ja Rob vitsaili, että jos muuttaisin mieleni, minun pitäisi kosia. Joten kun ystäväporukkamme suunnitteli Oktoberfesteille lähtöä Eurooppaan, päätin että on aika kosia. Vaelsimme Itävallassa muutamien ystäviemme kanssa ja huipulle päästyä pyysin Robia ottamaan valokuvaan. Poseeratessa kysyin häneltä ’Tahdotko tehdä kaikki tulevaisuuden suunnitelmasi kanssani?’ ja hän sanoi ’Toki?’ eikä täysin ymmärtänyt, mitä on meneillään. Tehdäkseni asian vielä selvemmäksi, kysyin haluaisiko hän minun polvistuvan ja hän innostuneena sanoi ’Yeah!’ Hän oli täysin yllättynyt.”

Shevellen tarina:

”Siitä lähtien, kun aloimme tapailla, ihmiset kyselivät milloin Peter kosisi. Hän aina nosti vasemman kätensä ja sanoi ’Kun hän on valmis!’ tai ’Tasa-arvoa! Jos hän on valmis, hän voi kosia.’ Aloin leikitellä ajatuksella kosia ja päätin tehdä niin. Ostin sormuksen ja soitin suostumuksen hänen vanhemmiltaan. Tein hänelle hyvän aterian, laitoin pöytään kynttilöitä ja kukkia ja avasin pullon viiniä. Kun hän tuli, pyysin häntä nostamaan maljan. Olin suunnitellut kokonaisen puheen, mutta kun nostin lasin, takeltelin sanoissani. Lopulta sain sen sanottua, otin sormuksen esiin pöydän alta ja kosin häntä. Hän sanoi kyllä!”

Lexin tarina:

”Kutsuin koko perheeni viettämään kiitospäivää minun ja kumppanini kanssa pieneen asuntoomme lähellä San Franciscoa (veljeni tiesi, vanhempani saivat tietää kosinnan aamuna). Menimme piknikille Palace of Fine Artsin lähelle ja kysyin veljeltäni ja hänen tyttöystävältään, haluaisivatko he ottaa muutaman kuvan sen edessä. Kun heidän kuva oli otettu, veljeni sanoi, että on meidän vuoro. Seisoimme yhdessä ja hauskaa kyllä, kumppanini katsoi minua ja vitsaili kosimisesta. Hän sanoi ’Vau, nyt olisi varmaan paras hetki kysyä sinulta todella tärkeä kysymys.’ Nauroin, otin sormuksen esiin ja sanoin ’Voi hyvä, minä kosin sinua!’ Hän järkyttyi ja luuli minun kujeilevan. Kyyneleet täyttivät hänen silmänsä välittömästi ja hän sanoi ’Oletko v*ttu tosissasi? Sitten kyllä!'”

Angelican tarina:

”Kosin poikaystävääni tunnettuamme kuukauden käyttäen custom M&M-karkkeja ja kelloa. Kun pääsimme minun luo illallisen jälkeen, sanoin että hänelle oli paketti keittiössä. Hän juoksi sisälle, avasi paketin ja sanoi ’Hankit minulle M&M-karkkeja!’ Kun hän kääntyi, olin polvistunut kera kellon rasiassa ja sitten hän katsoi alas lukeakseen karkit, joista muodostui teksti ’Menetkö kanssani naimisiin?’ Suuri hymy kasvoillaan hän sanoi kyllä, nosti mnut ylös ja antoi minulle suukon.”

Angien tarina:

”Tiesin haluavani mennä naimisiin kumppanini kanssa, mutta minusta oli hassua, että minun pitäisi odottaa, että hän kosii. Päätin, että jos se on asia, jonka haluan, sitten annan mennä enkä mieti, mitä muut ajattelevat. Kosin meidän lomamatkalla Kaliforniaan. Olimme Tahoejärvellä vuoristopyöräilemässä, kun kosin häntä meidän pysähdyttyä upean maiseman ääreen. Hänen kosiminen on yksi asioista, joista olen todella ylpeä elämässäni, koska tavoittelin sitä, mitä halusin ja en jättänyt miestä päättämään kohtalostani.”

Daphnen tarina:

”Kosin poikaystävääni, jonka kanssa olin ollut kolme vuotta, kun kokkasimme yhdessä, mikä on yksi meidän lempiasioista. Jopa polvistuin! Hän oli niin yllättynyt ja jopa pudotti pastapaketin ja itki. Oli kunnia kokea se aito ilo, jota hän koki minun kosiessa. Toivon, että monet naiset voivat kokea sen tunteen, koska olisi sääli menettää sellainen erityinen hetki, koska yhteiskunnan mielestä se on ’outoa’.”

Oletko sinä kosinut kumppaniasi? Miten se tapahtui? Kerro siitä kommenteissa!

Lähde: Cosmopolitan