Hajuveden suihkauttaminen ranteeseen on oikein, mutta ranteiden hieromista yhteen sen jälkeen kannattaa välttää.

Tämä simppeli tapa on monelle tuttu: hajuvettä suihkautetaan ranteeseen ja sitten ranteita hierotaan yhteen. Pure Wow’n mukaan tämä harmittomalta vaikuttava tapa ei kuitenkaan ole hyvä idea.

Hajuveden laittaminen ranteeseen kyllä kannattaa, koska sen suihkuttaminen pulssipisteisiin lämmitää sitä, joten se erittää tuoksuaan läpi päivän. Sen sijaan ranteiden hierominen yhteen on virhe, sillä se voi heikentää niin sanottuja latvatuoksuja ja nopeuttaa hajuveden haihtumista.

Pure Wow’n mukaan latvatuoksut ovat hajuveden herkimpiä molekyylejä ja usein se syy, miksi olet tykästynyt tiettyyn hajuveteen, joten jos ne katoavat käytössä heti, et saa kaikkea iloa irti kalliista hajuvedestä. Hajuveden sekoittaminen omien luonnollisten öljen kanssa voi myös muuttaa sitä, mille se tuoksuu.

Tähän onneksi on ratkaisu: hieromisen sijaan kevyesti painele ranteitasi yhteen ja anna sitten hajuveden kuivua iholle. Jos haluat varmistaa, että tuoksu kestää paremmin koko päivän, voit laittaa hajustamatonta kosteusvoidetta iholle juuri ennen kuin suihkautat hajuvettä, sillä mitä kosteutetumpi ihosi on, sitä pidempään tuoksu kestää.

Lähde: Pure Wow