Spotify koosti synnytyssoittolistan – synnytyskokemuksesta positiivisempi musiikilla

30 kappaletta sisältävän soittolistan on tarkoitus kuvastaa synnytyskokemusta.

Synnytyssoittolistojen suosio on noussut ja monet vauvat tulevatkin maailmaan musiikin soidessa. Newyorkilaisen gynekologin, Jacques Moritzin mukaan hänen potilaistaan 70 prosenttia tekee itselleen soittolistan ennen synnytystä.

Musiikkipalvelu Spotify on koostanut Birthing Playlist -soittolistansa yhdessä Moritzin kanssa auttaakseen äitejä. The Daily Dotin mukaan 30 kappaletta sisältävä soittolista on koostettu niin, että se kuvastaa koko synnytyskokemusta kappaleiden sopiessa synnytyksen eri vaiheisiin.

Listalle on valikoitunut kappaleita muun muassa Pearl Jamilta, Norah Jonesilta, Coldplaylta, Muselta ja Beyoncélta. Salt-nPepan Push It ei ole kuitenkaan päässyt mukaan, vaikka nimensä puolesta se sinne voisikin kuulua.

The Daily Dotin mukaan Spotifyssä on 90 000 soittolistaa, jotka musiikkipalvelu mieltää ”push playlist”-soittolistoiksi. Moritzin mukaan hyvä soittolista auttaa äitejä siirtämään huomionsa pois synnytyssalien hälinästä sekä paremmin käsittelemään pelkoa ja kipua, johtaen näin positiivisempaan synnytyskokemukseen.

”Musiikki vaikuttaa vahvasti keskushermoston limbiseen järjestelmään, joka käsittelee muistoja, tunteita ja sitä, miten pärjäämme pelon ja kivun kanssa”, Moritz sanoi.

”On järkevää, että naiset kääntyvät musiikin puoleen synnytyksen aikana saadakseen siitä lohtua ja voimaa”, hän jatkoi.

Spotifyn lista on The Daily Dotin mukaan hyvä yritys tehdä synnytyssoittolista, mutta kaikille sopiva se ei ole. Se on kestoltaan vain hieman yli kahden tunnin mittainen ja keskiverto synnytys ensikertalaisen kohdalla kestää 6-12 tuntia.

Moritz neuvoikin uusia äitejä tekemään pidempiä soittolistoja ja sanoi kymmenen tunnin pituisen soittolistan olevan ihanne. Moritz neuvoi myös valitsemaan tuttua ja lohdullista musiikkia sekä valitsemaan useita eri artisteja soittolistalle.

Spotifyn soittolistan näet alta:

Lähde: The Daily Dot


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.