Myös kypsempään ikään ehtineiden naisten seksielämä voi edelleen olla nautinnollista, jos huolehdit seuraavista asioista.

Ikääntymisellä on monia etuja – vahvemmat sosiaaliset taidot, kokemuksen tuoma rauhallisuus ja kärsivällisyys sekä parempi itsevarmuus ja itsetuntemus. Ikääntymisellä on kuitenkin myös eräitä negatiivisia seurauksia monen naisen elämään.
Mutta monille keski-ikään ehtineille naisille seksi voi nimittäin tuntua enemmän velvollisuudelta ja vähemmän nautinnolta. Vaihdevuosiin liittyvät fyysiset muutokset voivat haitata seksielämääsi monin tavoin.

Seksologi kuitenkin muistuttaa, että näin ei tarvitse olla, vaan seksi voi olla yli 50-vuotiaille naisillekin nautinnollista ja edelleen jännittävää. Nyt seksologi paljastaakin, kuinka viidenkympin ikään ehtineet naiset saavat enemmän irti seksielämästään.

Ensinnäkin on tärkeää tiedostaa, mitä seksi itsellesi tarkoittaa. Merkitseekö se vain yhdyntäkeskeistä seksiä, vai voisiko seksiksi laskea myös erilaiset kosketukset? Jos annat itsellesi enemmän liikkumatilaa sen suhteen, mitä pidät seksinä, voi se vapauttaa sinua ja tuoda lisää rentoutta.

On myös tärkeää, että sinulle on selvää, mistä pidät ja mistä et. Näin pystyt myös paremmin harrastamaan juuri sellaista seksiä, joka tuo sinulle nautintoa. Älä kangistu vanhoihin kaavoihisi ja nuorena opittuihin asenteisiin, vaan uskalla kokeilla myös uusia asioita ja mieti, mitä seksi sinulle nykyään tarkoittaa.

Jos sinulle on kumppani, keskustele hänen kanssaan siitä, onko seksielämänne hänen mielestään hyvää, millaisia muutoksia hän toivoisi ja vaikkapa siitä, millaisesta seksistä hän nauttii. Kun tunnette toisenne ja toiveenne läpikotaisin, on nautinnollisen seksin harrastaminen helpompaa.

Seksologi kehottaa yli 50-vuotiaita naisia laajentamaan aistillisuuttaan myös muilla tavoin, kuten löytämään lisää nautintoa vaikkapa taiteesta, musiikista ja ruoasta, sillä sekin voi tuoda lisää aistillisuutta makuuhuoneen puolelle.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: The List