Erivärisillä ruusuilla on erilaiset symboliset merkitykset.

Kukkien antaminen on ihana ele, jolla voi viestiä monenlaisia asioita. Moni valitsee annettavaksi ruusuja, sillä ne ovat kauniita, tuoksuvat hyvälle ja niitä on monessa eri värissä.

Ruusujen väreillä on kuitenkin omat merkityksensä. Jos olet antamassa ruusuja rakkaallesi, on siis hyvä tutustua etukäteen siihen, mitä värit tarkoittavat.

Punainen: Punaiset ruusut viestivät rakkaudesta ja romantiikasta – jos siis kumppanisi antoi sinulle punaisia ruusuja tai aiot itse antaa niitä hänelle, on se hyvä merkki. Popsugarin mukaan punaiset ruusut merkitseävt myös kauneutta ja täydellisyyttä.

Vaaleanpunainen: Tällä sävyllä on Popsugarin mukaan monta tarkoitusta. Ne voivat viestiä muun muassa ihailua, kiitollisuutta, eleganssia, viehkeyttä ja iloa.

Keltainen: Räikeämpi ja pirtsakka väri ruusuissa ilmentää hilpeyttä sekä iloa ja ne ovatkin Popsugarin mukaan hyvä kukka ilmaisemaan ystävyyttä. Näitä ei siis mielellään kumppaniltaan ota vastaan. Joidenkin tulkintojen mukaan keltainen ruusu kertoo myös uskottomuudesta.

Tummempi punainen: Tämä syvempi punainen, karmiininpunainen väri ruusuissa soveltuu hautajaisiin, sillä se viestii surua ja murhetta.

Valkoinen: Valkoinen on puhtauden väri ja Popsugarin mukaan valkoiset ruusut edustavat viattomuutta. Ne sopivat myös valkoisten pukujen kanssa häihin, missä ne ovat uusien alkujen symboli.

Oranssi: Tämä on intohimon ja himon väri. Oransseilla ruusuilla voi siis kertoa, jos haluat hieman lisää maustetta elämään.

Sininen: Popsugarin mukaan jos saat sinisiä ruusuja, saattaa sinulla olla salainen ihailija, sillä sininen merkitsee salaperäisyyttä ja kiinnostuksen heräämistä.

Persikka: Tämän väriset ruusut kertovat kiitollisuudesta ja arvostuksesta. Jos siis haluat kiittää jotakin tai saat itse tällaisia ruusuja, kertoo se kiitoksista.

Laventeli: Popsugar kertoo, että laventelin väriset ruusut edustavat rakkautta ensisilmäyksellä.

Lohenpunainen: Nämä ruusut ovat oiva valinta uudessa suhteessa. Tämä oranssin ja persikan väliin sijoittuva sävy symboloi halua ja jännitystä.

Violetti: Tämä väri oli Princen suosikki hyvästä syystä: se liitetään ylpeyteen ja lumoon, minkä lisäksi violetti ruusu yhdistetään kuninkaallisiin.

Viininpunainen: Burgundinpunainen eli viininpunainen saattaa olla liian hillitty romanttisia juhlapäiviä ajatellen, mutta tämän väriset ruusut, jotka edustavat tajutonta kauneutta, sopivat hyvin talvella esille laitettavksi.

Myös kukkien lukumäärällä on oma merkityksensä.

1 kukka: Olet kaikkeni.

2 kukkaa: Haluan tavata sinut uudelleen.

3 kukkaa: Haluan olla kanssasi kahdestaan.

4 kukkaa: Kunnioitan sinua, mutta en vielä rakasta sinua.

5 kukkaa: Rakastan sinua!

6 kukkaa: Toivottavasti paranet pian!/En usko lupauksiin.

7 kukkaa: Menetkö kanssani naimisiin?

8 kukkaa: Olen ikuisesti sinun.

9 kukkaa: Olen aina ystäväsi ja kunnioitan sinua.

10 kukkaa: Teen kaikkeni sinun hyväksesi.

11 kukkaa: Olen aina ystäväsi.

12 kukkaa: Selviämme vaikeuksistamme.

13 kukkaa: Minä vihaan sinua.

14 kukkaa: Olet kaikkeni!

Lähde: Popsugar, Puutarha.net