Lain mennessä läpi, pitäisi mallien olla tietyn painoisia saadakseen töitä.

Ranskan odotetaan hyväksyvän laki, joka kieltäisi liian laihojen mallien käytön. Lakimuutosehdotus asettaisi minimipainot malleille perustuen painoindeksiin; noin 170 senttiä pitkän mallin pitäisi painaa noin 55 kiloa, Newser kertoo.

Liian laihoja malleja ei saisi käyttää muotinäytöksissä ja sen lisäksi muotitalot ja agentit tekisivät rikoksen käyttäessään liian laihoja malleja mainoskampanjiossa tai missään ammatillisessa tehtävässä. Lakia rikkovat voisivat joutua kuudeksi kuukaudeksi vankilaan ja saada maksettavakseen noin 75 000 euroa sakkoja.

”Tämä on tärkeä viesti nuorille naisille, jotka pitävät tällaisia malleja kauneusihanteina”, Ranskan terveysministeri Mariol Touraine sanoi.

Lakimuutosehdotuksen kirjoittanut lainsäätäjä on lääkäri, jonka arvion mukaan jopa 40 000 ranskalaisella on anoreksia. Newserin mukaan Israelilla, Italialla ja Espanjalla on jo samankaltaiset lait, mutta Ranskan laki olisi todennäköisemmin vaikuttavampi.

”Se nostaisi keskustelun uudelle asteelle, etenkin Pariisissa, muotimaailman henkisessä pääkaupungissa”, Alissa Rubin kirjoittaa New York Timesissa.

Lähde: Newser