Punaviinistä löytyvä antioksidantti voi auttaa aknen hoidossa.

Monissa tutkimuksissa on tuotu ilmi erilaisia terveyshyötyjä, joita viinissä on, ja tässä tulee yksi lisää! Women’s Healthin mukaan Journal of Dermatology and Therapy -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan punaviini voi auttaa akneen.

Tutkijat testasivat, voisiko punaviinistä löytyvä antioksidantti resveratroli olla tehokas hoito akneen. Women’s Healthin mukaan ajatus tämän taustalla oli se, että koska resveratrolissa on antimikrobisia vaikutuksia, se voisi auttaa kukistamaan akneen liittyvät bakteerit.

Tutkijat kasvattivat akneen liittyvää bakteeria, johon laitettiin hieman resveratrolia ja bentsoyyliperoksidia. Bentsoyyliperoksidi on ainesosa aknen hoitoon tarkoitetuissa lääkkeissä.

Tutkimuksesta selvisi, resveratroli esti aknebakteereja kasvamasta pitkällä aikavälillä, kun taas betsoyyliperoksidi tappoi solut lyhyellä aikavälillä. Women’s Healthin mukaan tutkijat totesivatkin, että näiden kahden aineksen yhdistelmä osoittautui lupaavimmaksi aknehoidoksi.

Tutkimuksen tulos ei kuitenkaan tarkoita, että punaviiniä pitäisi alkaa juoda ihoa hoitaakseen. Nähtäväksii jää, tuleeko myöhemmin markkinoille esimerkiksi punaviinikasvohoitoja tai muuta vastaavaa aknen hoitamiseksi.

Lähde: Women’s Health