Joka kymmenes ei malta olla erossa piippaavasta puhelimestaan edes seksin aikana.

Älypuhelinten yleistyttyä yhden asian tekeminen kerrallaan on alkanut vaikuttaa jäävän menneisyyteen – puhelinta näprätään televisiota katsellessa, ruokapöydässä ja läheisten kanssa aikaa viettäessä.

Puhelimet voivat olla jopa häiriöksi seksielämälle, sillä Virginian yliopiston tutkimus on paljastanut, että yksi kymmenestä myöntää tarkistavansa puhelintaan seksin aikana.

Glamourin mukaan suurempi osa ihmisistä (95%) myönsi taas katsovansa puhelintaan viettäessään aikaa muiden seurassa ja 70 prosenttia kertoi tekevänsä niin töissä. Tutkimus selvitti myös, että ylipäänsä ihmiset käyttävät kaksi tuntia päivittäin puhelimiensa parissa.

Jos tulokset kuulostavat sinusta ongelmalliselta, olet oikeassa. Glamourin mukaan tutkimukseen osallistuneet korkeakouluopiskelijat alkoivat näyttää merkkejä ADHD:sta, kun heidän puhelimissaan oli äänet tai värinä päällä.

”Löysimme ensimmäisiä kokeellisia todisteita siitä, että älypuhelinten keskeytykset voivat aiheuttaa enemmän tarkkaamattomuutta ja hyperaktiivisuutta, jotka ovat ADHD:n oireita, jopa niissä ihmisissä, jotka ovat ei-kliinistä väestöä”, tutkimusta johtanut Kostadin Kushlev sanoi.

Toisin sanoen vaikka sinulla ei olisi ADHD:tä, voi älypuhelimesi saada sinut käyttäytymään kuin olisi. Jos sinusta tuntuu, että tämä yleinen ongelma vaivaa myös sinua, pitäisi Kushlevin mukaan apua saada siitä, että pidät puhelimesi äänettömällä ja pois silmistä – ja voisi lisätä, että toimia näin eteenkin makuuhuoneen suhteen.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Glamour