Näiden jälkiruokien joukosta löytyy moneen makuun ideoita, joista valita mieluisin tarjottavaksi.

Tulevana sunnuntaina juhlitaan äitejä ja juhlapäivän kunniaksi pöytään laitetaan tarjolle jotain herkkulista syötävää. Äitiä voi ilahduttaa esimerkiksi tekemällä hänelle itse jälkiruoan.

Pure Wow listasi 30 parasta jälkiruokaa äitienpäivää silmällä pitäen ja poimimme niiden joukosta 15 esimerkkiä – olipa sinulla aikaa viisi minuuttia tai viisi tuntia, löytyy alta vaihtoehto tarjolle äitienpäivän herkkuhetkiin.

Sacherkakku

Klassikkoherkun aito resepti on Pure Wow’n mukaan salaisuus, mutta lukuisat kotikokit ovat tehneet siitä omia versioitaan. Aprikoosihilloa ja suklaata yhdistävän kakun reseptin löydät esimerkiksi täältä.

Sitruunainen ja oliiviöljyinen nakukerroskakku

Tämä kakku näyttää ammattilaisen tekemältä ja oliiviöljyn lisääminen tekee siitä hieman terveellisemmän. Löydät reseptin täältä.

Verigreippiä ja marenkia

Tämä jälkkäri on yhdistelmä marenkipiirasta ja verigreippipavlovaa. Tutustu reseptiin tarkemmin täällä.

Mansikka-shortcake

Pure Wow’n mukaan Maria Lichtyn tekemä mansikka-shortcake on rakkautta lautasella. Kermavaahtoa ja mansikoita yhdistävä shortcake on helppo valmistaa. Reseptin siihen löydät täältä.

Päärynätorttu timjamilla

Tällä jälkiruoalla otat huomioon eri ruokavaliot. Jodi Morenon reseptillä tehty torttu on vegaaninen ja gluteeniton. Löydät reseptin täältä.

Vegaaninen suklaakuivakakku

Jos äitisi on vegaani, hemmottele häntä Gena Hamshaw’n suklaisella kuivakakulla (Bundt cake), joka on koristeltu vegaanisella suklaakuorrutuksella. Pure Wow’n mukaan tämän kakun voi tehdä etukäteen ja säilyttää sitä jopa useamman viikon pakastimessa. Löydät reseptin täältä.

Key lime -piirakka

Raikas piirakka sopii moneen makuun ja varmasti tuo veden kielelle. Pure Wow’n jakama resepti on Heidi Larsenin käsialaa. Löydät reseptin täältä.

Moussemainen suklaavadelmaherkku

Jos tiedät, että äitienpäivänä aika on kortilla, valitse tämä ihastuttava, mousemmainen jälkiruoka, jossa yhdistyvät suklaa ja vadelmat. Pure Wow’n mukaan tämän jälkiruoan valmistat vain 25 minuutissa. Tutustu reseptiin täällä.

Sitruksinen valkosuklaavanukas

Pot de creme -herkku syntyy yhdistämällä valkosuklaata, sitrusmehua sekä valkuaisia. Charlene Thomasin kehittelemän reseptin löydät täältä.

Helppo tiramisu

Äidin ilme on varmasti unohtumaton, kun kannat pöytään itse tehden tiramisun. Löydät reseptin helppoon tiramisuun täältä.

Sitruunainen float

Juhlapäivän jälkkäri voi olla myös aikuiseen makuun sopiva, lasista tarjoiltava float. Tämä jälkkäri syntyy käden käänteessä yhdistämällä sitruunasorbettia, limoncelloa sekä proseccoa. Reseptin löydät täältä.

Red velvet -laavakakku

Suklaiset laavakakut ovat tuttu näky ravintoloista. Äitienpäivänä sen voi versioida red velvet -tyyliin. Pure Wow’n mukaan tämä kakku anelee tulla lävistetyksi haarukalla. Ota resepti talteen täältä.

Porkkanakakku – kääretorttuna

Jos haluat hieman vaihtelua perinteiseen porkkanakakkuun, tee siitä kääretorttuversio. Löydät reseptin täältä.

Täytetty kuivakakku

Yllätä äiti muunnelmalla kuivakakusta. Tämä kakku on halkaistu kahtia ja täytetty kardemummalla maustetulla kermavaahdolla. Tutustu reseptiin täällä.

Löydät lisää jälkkäri-ideoita täältä.

Lähde: Pure Wow