Meikeistä yleensä huomaa, kun ne ovat menneet huonoksi.

Koskaan ei ole mukavaa huomata, että lempimeikit ovat kuivuneet tai menneet huonoksi. Monien meikkituotteiden kohtalo on kuitenkin täysin kiinni siitä, miten käyttäjä itse niitä kohtelee.

Näiden vinkkien avulla voit saada vielä enemmän irti omista meikeistäsi, ja niiden käyttöiän kasvaessa säästää hieman rahaa, kun et joudukaan ostamaan uusia yhtä usein kuin ennen.

Käsittele meikkejä oikein

Vaikka kätesi olisivat kuinka puhtaat, bakteerit saattavat silti päästää muhimaan ja pilaamaan meikkejä ennen niiden parasta ennen -päiväystä. Monet ammattimeikkitaiteilijat laittavat pieniä määriä tarvitsemaansa tuotetta ruostumattomasta teräksestä tehdylle paletille. Jos tämä menee omalla kohdallasi liian äärimmäisyyksiin, varmista, että siveltimesi ovat puhtaat sekä hienovaraisesti purista nestemäisiä tai voidemaisia tuotteita sormenpäillesi ilman, että oikeasti kosket tuubin kärkeä.

Säilytä meikkisi oikealla tavalla

Jääkaappi on paras paikka meikkien säilyttämiselle, jos niiden eliniän pidentäminen kiinnostaa. Esimerkiksi kananmunille tarkoitettu lokerikko on oiva paikka säilyttää meikkejä. Kylpyhuoneessa kuumuus ja kosteus voi lyhentää meikkien käyttöikää huomattavasti.

Pidennä ripsivärisi käyttöikää

Ensimmäinen asia, mitä tehdä, on lopettaa ripsiväriharjan pumppaaminen putkiloon, sillä pumppauksessa putkiloon pääsee ilmaa ja se lyhentää ripsivärin käyttöikää. Muutama tippa piilolinssinestettä tai tavallisia silmätippoja voidaan sekoittaa kuivuneen ripsivärin sekaan ja näin pidentää sen käyttöä. Vielä helpompi tapa on laittaa putkilo kuumaan veteen muutamaksi minuutiksi. Älä kuitenkaan käytä kiehuvaa vettä, vaan laita putkilo kuppiin, jossa on mikrossa minuutin ajan lämmitettyä vettä.

Korjaa särkynyt huulipuna

Jos saat hajonneen huulipunan osat talteet, koeta saada ne yhteen käyttämällä apunasi hiustenkuivaajaa. Lämmitä osia hiustenkuivaajalla ja laita ne takaisin yhteen. Kun huulipuna on koossa, laita se jääkaappiin ilman korkkia ainakin 12 tunniksi, että se kovettuu ja voit käyttää sitä taas.

Ota kaikki irti kynsilakastasi

Lisää hieman kynsilakanpoistoainetta kuivuneen kynsilakan sekaan – kikka toimii vain, jos kiinnittää huomiota muutamaan tärkeään yksityiskohtaan. Kynsilakanpoistoaineen pitäisi olla asetonipohjaista ja kikkaa pitäisi aina tehdä vähitellen. Vaikka sinulla olisi kynsilakka, joka on melkein täynnä, aloita muutamalla tipalla asetonipohjaista kynsilakanpoistoainetta ja sekoita se hyvin ennen kuin lisäät enemmän. Lisää tippoja maltillisesti, sillä jos käytätsitä liikaa, voi lakka nesteytyä niin paljon, että lakka ei tartu kynsiin oikealla tavalla ja sen alkuperäinen väriä voi vesittyä.

Lähde: Become Gorgeous