Pitkän päivän päätteeksi meikkien peseminen pois ja kasvojen puhdistaminen ennen sänkyyn menoa voi välillä unohtua.

Tätä tapaa kannattaisi kuitenkin välttää parhaansa mukaan, sillä meikit kasvoilla nukkuminen voi aiheuttaa peruuttamatonta vahinkoa iholle.

”Meikkien kanssa nukkuminen voi olla haitallista ihon terveydelle”, kasvojen kauneusleikkauksiin erikoistunut kirurgi ja ihonhoidon asiantuntija James C. Marotta kertoi Good Housekeeping -sivustolle.

”Tämä etenkin on totta, koska iho korjaa itseään yön aikana, kun nukut, joten meikki voi tukkia huokosia eikä anna ihon hengittää”, hän jatkoi.

Marottan mukaan se voi aiheuttaa myös epätasaista ihonväriä, kuivuutta, punoitusta, aknea ja syventää ryppyjä. Hän vielä lisäsi, että meikkien kanssa nukkuminen voi lisätä altistumista vapaille radikaaleille, mikä voi johtaa kollageenin hajoamiseen ja ihoon, joka vanhenee nopeammin.

Jos käytät vain ripsiväriä, kannattaa sekin pestä pois ennen yöunia. Se voi tukkia pienet karvatupet silmäluomissa, mikä voi aiheuttaa, ärsytystä tai jopa tulehduksen tai kystia.

Jos olet todella väsynyt ja meikkien puhdistaminen tuntuu todella suurelta askareelta, vähintä mitä voit ihoasi ajatellen tehdä, on hankkia yöpöydällesi kasvojen puhdistukseen tarkoitettuja liinoja. Näin voit pikaisesti pyyhkiä kasvosi ennen kuin käyt unille.

”Vaikka tämä ei kaikkea meikkiä poista kasvoilta, on se kuitenkin parempi kuin puhdistuksen jättäminen väliin täysin”, Marotta kommentoi.

Lähde: Good Housekeeping