Suurin osa on tyytyväisiä termeihin, joilla viitataan seurustelukumppaniin tai aviopuolisoon.

Tyttöystävästä vaimoksi, poikaystävästä aviomieheksi. Nämä perinteiset nimitykset kumppanille ovat kuvanneet tapaa, miten parisuhteet ovat edenneet seurustelusta avioliittoon.

Nykyisin yhä harvemmat kuitenkin haluavat mennä naimisiin, mikä on saanut Huffington Postin pohtimaan, pitäisikö näitä perinteisiä nimityksiä muuttaa – nettisukupolvi menee naimisiin myöhemmällä iällä, jos ollenkaan, joten kenties pitäisi puhua miesystävästä ja naisystävästä tyttö- ja poikaystävän sijaan.

Huffington Post halusi selvittää, millä tavoin parit kuvailevat pitkäaikaisia kumppaneitaan, niin naimisissa olevat kuin naimattomat, sekä selvittää suhtautumista nykyisiin nimityksiin. Tätä varten toteutettiin kysely yhdessä YouGovin kanssa.

Kyselyyn vastanneista 76 prosenttia oli tyytyväinen termeihin, joilla kumppania nykyisin kuvaillaan ja vain 13 prosenttia toivoi, että olisi olemassa tarkempia termejä kuvaamaan seurustelua. On kuitenkin syytä huomata, että 19 prosenttia alle 30-vuotiaista vastaajista oli naimisissa, kun taas noin puolet yli 30-vuotiaista vastaajista oli solminut avioliiton.

Naimisissa olevista vastaajista 76 prosenttia puhuttelee kumppaniaan vaimona tai (avio)miehenä. Puoliso oli toisiksi suosituin vaihtoehto (12%) ja myös sielunkumppani (4%), kumppani (2%) ja rakastaja (2%) saivat hieman kannatusta nimityksissä.

Pitkissä parisuhteissa olevien, mutta vielä naimattomien vastaajien kohdalla hajontaa oli enemmän. Selvä enemmistö (37%) kertoi puhuvansa kumppanistaan poika- tai tyttöystävänä, mutta elämänkumppani (12%), kumppani (13%) ja rakastaja (12%) saivat myös kannatusta.

Sinkkujen kohdalla 34 prosenttia vastasi, että viittaisi pitkäaikaiseen kumppaniinsa tyttö- tai poikaystävänä, jos heillä sellainen olisi. Kymmenen prosenttia suosisi kumppania, mutta tämä oli Huffington Postin mukaan suositumpi yli 45-vuotiaiden kohdalla.

Voit tutustua kyselyn tuloksiin lisää täällä.

Millä tavoin sinä puhuttelet/puhuttelisit kumppaniasi? Kaipaisitko termeihin päivitystä? Kommentoi alla!

Lähde: Huffington Post