Talven kylmyys ja pimeys alkavat olla vain etäinen muisto, kun kevätaurinko lämmittää ja puut ovat alkaneet vihertää. Kevät on paitsi ihana aika toipua talven pimeydestä myös otollisinta aikaa valmistautua tulevan kesän lomapäivien ja viikonloppujen suunnitteluun. Toiset karkaavat maaseudun rauhaan mökkeilemään, kun taas toiset lähtevät kiertämään Eurooppaa junalla. Tapoja viettää kesä on monia, ja niistä kaikista saa eniten irti hyvällä valmistautumisella.

Keväällä kesän menojen suunnittelun lisäksi on hyvä pitää huoli siitä, että kesäloman puitteet ovat yleisesti kunnossa. Esimerkiksi kesäpaikan tai veneen kunnostaminen kannattaakin hoitaa pois alta jo kevään vapaapäivinä, jotta kesällä voi keskittyä lomailuun täysin rinnoin.

Mahdollisen mökkiremontin kustantaminen voi tulla kalliiksi, mistä johtuen monet maksavat sen lainarahalla. Ilmainen ensilaina Lainaa-helposti.fi -palvelusta voi tulla kyseeseen monille mökkeilijöille, kun lomapäivät on merkitty kalenteriin.

Kesämökkeily luonnon helmassa 

Onko olemassakaan suomalaisempaa tapaa viettää kesäloma kuin luonnon helmaan pystytetyn pienen mökin tunnelmasta nauttien? Suomalaiset ovat intohimoista mökkikansaa. Maaseudulta ja saaristosta löytyy lukematon määrä erilaisia vapaa-ajan asuntoja aina askeettisista mummonmökeistä moderneihin luksusmökkeihin.  

Myös mökkikauppa käy kuumana kevään aikana. Kesäpaikkaa etsivät ostajat ovat liikkeellä etsien potentiaalisia ostokohteita, kun taas mökkeilystä lopullisesti tarpeekseen saaneet tulevat entiset mökkeilijät pyrkivät pääsemään omista mökeistään eroon.

Etenkin uudempien ja modernimpien mökkien hinnat voivat kevään kuluessa nousta varsin korkeiksi. Suuren käteissumman iskeminen kertaheitolla mökkiin kiinni ei ole kaikille mahdollista. Pankeilla ja etenkin verkossa toimivilla rahoituslaitoksilla on kuitenkin valikoimassaan mökkikauppoihin sopivia mökkilainoja.

Mökin ostaminen mökkilainen turvin soveltuu erityisesti tilanteeseen, jossa mökki haluttaisiin hankkia mahdollisimman nopeasti ja ilman pääoman kerryttämiseen vaadittavaa säästämistä.  

Lainaraha voi auttaa mökkeilyssä myös silloin, kun kyseessä on vanha ja kunnostusta kaipaava paikka. Vaikka monille mökkeilyn todellinen ydin piilee askeettisessa majassa majailussa ilman sisävessaa, toisille modernien mukavuuksien puuttuminen ei ole hyväksyttävissä. Niinpä remonttilainat ja kulutusluotot voivat tulla kysymykseen silloin, kun vanhasta mökistä olisi tarkoitus loihtia nykymukavuuksin varusteltu kesälukaali.

Saaristosta ja järvistä nauttiminen veneillen 

Mökkeily etenkin vesistöjen äärellä on helppo yhdistää myös veneilyyn. Lisäksi veneily on mitä oivallisin tapa päästä luonnon äärelle myös kaupunkilaisille, joiden lähin metsä ei ole aivan kävelymatkan päässä.  

Mökkeilyn tavoin myös veneilyharrastuksen aloittaminen ja jo olemassa olevan veneen kunnostaminen voi koitua paikoitellen kalliiksi lystiksi. Mökkilainan tavoin lainamarkkinoilla on tarjolla esimerkiksi venelainoja, joilla uuden tai vanhan veneen ostaminen käy ilman suuria käteissummia. 

Sekä venelainojen, mökkilainojen että muiden luottojen hakeminen kesää varten onnistuu nopeiden verkon rahoituspalveluiden avulla. Ne myöntävät kuluttajille heidän tarpeisiinsa soveltuvia lainoja pankkien tavoin, mutta niiden toiminta on pankkeja ketterämpää ja joustavampaa.

Reppu selkään ja maailmalle 

Kesällä matkustelu on mukavaa. Sadepäivät eivät pilaa reissaamisen tunnelmaa, eikä matkalaukkua tarvitse vuorata villasukilla ja toppatakeilla. Ei siis ole ihme, että monet suuntaavat kesälomallaan ulkomaille. Toiset haluavat rantalomalle polttavan auringon alle nauttimaan lämmöstä, kun taas toiset kiertävät yhdellä juna- tai bussireissulla läpi Euroopan kiinnostavimmat kaupungit ja kylät. 

Menneinä vuosikymmeninä Interrail-reissaaminen nautti suurta suosiota nuorten aikuisten keskuudessa, ennen kuin sen suosio hetkellisesti laantui. Nyt uusi kiinnostus maata pitkin matkustamista sekä tietoisuus kaukomatkojen ympäristöhaitoista ovat nostaneet junamatkailun jälleen kaikkien huulille.

Miksi et siis tekisi tulevana kesänä perinteistä junareissua vanhan mantereen halki? Euroopan junaraiteita- ja yhteyksiä on viime vuosina kehitetty paljon, ja raiteitse matkustaminen ei koskaan ole ollut yhtä helppoa ja mukavaa.

Matkustaminen maasta toiseen voi kustantaa jopa yllättävän paljon. Siitä syystä on hyvä tutustua matkan rahoittamisen mahdollisuuksiin. Tähän on monia eri mahdollisuuksia, ja monet miettivät lainan hakemista tätä tarkoitusta varten. Siten he voivat keskittyä loman suunnittelun hauskoihin puoliin.