Nainen on tituleerattu inspiroivaksi ja mahtavaksi roolimalliksi, kun lääkäreiden puheista huolimatta hän suoritti vaativan kilpailun.

Australialaisen Turia Pittin elämä mullistui täysin, kun hän ultrajuoksun aikana joutui keskelle maastopaloa ja sai palovammoja 65 prosenttiin kehostaan. Lääkärit sanoivat, ettei 29-vuotias nainen enää koskaan kilpailisi, mutta Pitt osoitti lääkäreiden puheet vääriksi.

Lokakuussa Pitt suorittikin vaativan, maailman rankimmaksi triathloniksi mielletyn Ironman-kilpailun Havaijilla, minkä aikana hän ui 3,8 kilometriä, pyöräili 180 kilometriä ja juoksi 42 kilometriä – yhteensä siis 226 kilometriä – noin 14,5 tunnissa.

BBC:n mukaan Pitt suoritti kilpailun loppuun käyttäen hänelle varta vasten tehtyjä vaihde- ja jarruvipuja pyörässään hänen käsissään olevien pahojen vammojen takia. Hän myös käytti erityistä vaatetusta äärimmäisen kuumuuden ja kosteuden takia.

”Palovammojeni takia en pysty säätelemään kehoni lämpötilaa, joten olen joutunut jonkin verran säätämään tai käyttämään triathlonin vakiovarusteita eri tavoin”, Pitt kertoi syyskuussa ja sanoi tarvitsevansa kilpailua varten myös viilentäviä hihoja ja valkoisia pukuja, jottei hän kuumene liikaa.

Maastopalon takia Pitt joutui viettämään 864 päivää sairaalassa ja BBC:n mukaan hänellä on tehty 200 leikkausta hänen saamiensa vammojen hoitamiseksi. Rajujen koettelemusten jälkeen Pitt teki paluun Australian Ironman-triathlonissa toukokuussa ennen kuin selvitti tunnetun kisan Havaijilla.

”Ironmanissa kilpaileminen on lopulta näyttänyt minulle, että pystyn kirjaimellisesti tekemään mitä tahansa, jos vain päätän niin”, Pitt on kirjoittanut blogissaan.

Havaijin kilpailun jälkeen Pitt julkaisi alla olevan kuvan Instagramissa.

”Tunnen oloni pirun ylpeäksi. Havaijin kisa on brutaali ja se ei todellakaan ollut täydellinen matka, kaikki ei mennyt suunnitellusti. Mutta annoin kaikkeni eikä enempää voi pyytää”, Pitt kirjoittaa.

BBC:n mukaan Pittiä on sosiaalisessa mediassa tituleerattu inspiroivaksi ja mahtavaksi roolimalliksi.

”Niin mainio esimerkki siitä, mitä voi tehdä kovan työn, itseensä uskomisen ja hyvän tukijoukon avulla”, eräs kommentoi hänen Facebook-sivullaan.

”Jatkat hämmästyttämistä ja inspiroimista”, toinen säesti kommenteissa.

Muutama päivä sitten Pitt palasi kilpailun tunnelmiin Instagramissa alla olevalla julkaisulla.

”Mitään ei voi saavuttaa ilman uhrauksia”, hän kirjoitti ja julkaisun kommenteissa monet ovat jälleen todenneet, kuinka inspiroiva nainen Pitt on.

Muissakin julkaisuissaan Pitt jatkaa samalla, inspiroivalla linjalla – esimerkiksi alla olevan kuvan kuvateksti: ”Raja ei ole taivaalla. Raja on mielessä.”

Lähde: BBC