Pyyhkeet ovat aluksi ihanan pehmeitä, mutta aika pian niistä tulee koppuraisia eikä kovin mukavia käyttää.

Nainen nimeltään Laura de Barra on jakanut TikTok-videollaan niksin, jolla pyyhkeisiin saa taas palautettua niiden pehmeyden. Ensin hän kertoo syyn siihen, miksi niistä tulee pesujen jälkeen niin kovia. Jokainen tietää sen perusteella sen miksi hänen niksinsä toimii pyyhkeiden pehmeyden palautukseen niin hyvin.

Pyyhkeistä tulee karkeita jo muutaman pesun jälkeen. Lauran mukaan se johtuu kuitujen kertymisestä pyyhkeisiin. Pyyhkeiden tärkein tehtävähän on imeä kosteutta. Jos peset ne koneessa, joka on liian täysi, jossa on liikaa pesuainetta ja kone ei huuhtele niitä kunnolla, ne jäävät koppuraisiksi.

Yksi jokaisesta kodista löytyvä aine tekee pyyhkeistä taas pehmeät

Koppuraisista pyyhkeistä saa taas pehmeät vain yhden jokaisesta kodista löytyvän aineosan avulla. Laita pyyhkeet pesukoneeseen, mutta älä laita koneeseen lainkaan pesuainetta. Sen sijaan laita koneeseen pesuaineen sijaan kaksi kupillista etikkaa.

Etikka on hyvä ja myrkytön pesuaine, joka poistaa pyyhkeistä niihin kertyneet kuidut ja samalla myös mahdolliset hajut. Pesua ei kannata suorittaa liian lämpimällä vedellä. Noin 60 asteen pesuohjelma riittää. Jos pyyhkeet ovat erittäin koppuraiset, ne voivat tarvita toisen samanlaisen pesun perään sekä pesuun mukaan vähän ruokasoodaa.

Siivousfanaatikot ovat ylistäneet Lauraa, koska tämä niksi toimii myös heidän mukaansa todella hyvin.

Lähde: Heart