Jos parisuhteesta on puuttunut seksi jo pidemmän aikaa, kannattaa pohtia, voisiko syy olla joku seuraavista.

Meillä kaikilla on varmasti ollut ainakin jossakin kohtaa suhdettamme huoli siitä, onko suhteessamme tarpeeksi seksiä.

Seksiä ja erityisesti seksin määrää korostetaankin yhteiskunnassamme niin paljon, että aihe aiheuttaa monissa meistä helposti huolen siitä, onko omassa suhteessamme kaikki kunnossa, jos seksiä ei tunnu olevan.

Seksittömyyteen on olemassa useita eri syitä, joista useimmat varmaankin ovat stressi, kiire, hormonaalinen vaihtelu ja vaikkapa se, että pariskunta on juuri saanut perheenlisäystä.

Jos sinua huolestuttaa, miksi suhteessanne tuntuu olevan liian vähän seksiä, kannattaa yrittää löytää asialle syy.

Seuraavat 3 syytä ovat hyvin yleiset, jos pariskunnan seksielämä on hiipunut.

  • Henkinen yhteys on kadonnut

Useimmat meistä tarvitsevat henkistä läheisyyttä kumppanin kanssa, ennen kuin seksiä edes tekee mieli harrastaa. Jos välillänne ei ole riittävää läheisyyttä, seksielämäkin yleensä hiipuu.

  • Ongelmien esiintuonti

Jos sinusta on vaikea puhua ongelmista kumppanisi kanssa, vaikuttaa sekin seksielämäänne. Jos sinusta vaikkapa tuntuu, että kumppanisi suuttuu tai loukkaantuu helposti, jos nostat ongelman esiin, on sillä vaikutuksensa seksiin.

  • Seksiä seksin vuoksi

Jos sinusta tuntuu, että kumppanisi vain haluaa seksiä itse seksin vuoksi, etkä tunne oloasi rakastetuksi, voi sekin vähentää seksin määrää. Jos kumppani tuntuu olevan jopa riippuvainen seksistä, ei sitä juuri tee mieli harrastaa.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Your Tango