Rakkaalla lapsella on monta nimeä, sanotaan.

Tämä voi näkyä myös siinä, miten puhuu sukuelimistä; monet ihmiset keksivät lempinimiä sukuelimilleen tai puhuvat pimpsoista ja kikuleista ja pitävät tätä täysin harmittomana tapana. Tämä tapa voi kuitenkin olla merkki siitä, että seksielämäsi on ongelmissa, kertoo Metro.

Tohtori Katherine Hertleinin mukaan lempinimien antaminen sukuelimille voi viitata siihen, että sinun on vaikea puhua suoraan kumppanisi kanssa asioista, kuten seksuaaliset mielihalut, ja/tai anatomiasi saa sinut nolostumaan – eikä kumpikaan tiedä hyvää seksielämälle.

”Me kaikki tiedämme, että voi olla vähän kiusallista keskustella seksuaalisista aiheista kumppanin kanssa, vaikka olisi ollut yhdessä pitkäänkin”, Hertlein sanoo.

”Mutta kommunikaatio on elintärkeää terveen parisuhteen kannalta; jos punastelet sukuelimistä puhumista niiden oikealla nimellä, niin miten puhut syvemmälle menevistä seksiaiheista”, hän lisää.

Puhu suoraan seksistä kumppanisi kanssa

Metron mukaan Hertlein toimii Blueheart-seksiterapiasovelluksen asiantuntijana. Hän muistuttaa, että seksikeskustelujen vältteleminen kokonaan ei ole hyvä vaihtoehto.

”Rakentaaksesi hyvän parisuhteen ja nautinnollisen seksielämän, sinun täytyy kyetä kertomaan kumppanillesi, millaisista kosketuksista pidät, miten sinut saa laukeamaan sekä kysyä, mistä kumppanisi pitää”, Hertlein neuvoo.

”Tämä auttaa luomaan turvallisen, seksipositiivisen dialogin sinun ja hänen välille”, hän lisää.

Hertleinin mukaan kun luopuu sukuelinten lempinimistä ja puhuu suoraan seksistä kumppanin kanssa, lisää se luottamusta parisuhteessa sekä antaa vankan pohjan, jolle rakentaa parempaa seksielämää.

”Tämä johtuu siitä, että otatte häpeän ja nolostumisen pois noista aiheista rohkaisemalla avointa seksikeskustelua”, hän selittää.

Tapa juontaa juurensa lapsuuteen

Hertlein uskoo, että turvautuminen lempinimien käyttöön alkaa monilla jo lapsuudessa, koska vanhemmilla on taipumus opettaa lapsilleen tällaisia lapsen suuhun sopivampia sanoja sukuelimille. Hertleinin mukaan tämä tapa johtuu usein vanhempien omasta nolostumisesta, mikä voi juontaa juurensa tietyistä yhteiskunnallisista tai uskonnollisista paineista, joita on kehittynyt usein sukupolvien aikana.

”Jos vanhempasi eivät puhuneet sinulle seksistä positiivisella, ikään sopivalla tavalla, voi tällä olla pitkäkestoinen vaikutus siihen, miten suhtautudut seksuaalisuuteen ja nautintoon”, Hertlein sanoo.

Hän lisää, etteivät vanhempasi luultavasti ymmärtäneet, että tämä on negatiinen tapa opettaa ja tekivät yksinkertaisesti sitä, mitä ajattelivat parhaaksi.

”Mutta liian usein meidät opetetaan tuntemaan häpeää liittyen alastomaan vartaloomme ja seksiin – etenkin naisille – ja aihetta karttavat tai tietämättään näitä uskomuksia vahvistavat perheet voivat jättää kestävän vaikutuksen”, Hertlein toteaa.

Tapa heijastuu aikuisuuteen

Metron mukaan tällaisesta voi olla vaikea oppia pois; jos sinut on opetettu tuntemaan häpeää seksin ja vartalosi suhteen lapsena, olet saattanut kokea seksiin liittyviä ongelmia aikuisuudessa.

”Saattaa olla, että sinun on ollut vaikea selvittää, mistä nautit, olet tuntenut syyllisyyttä seksin suhteen tai et ole kokeillut aiemmin itsetyydytystä (tai olet, mutta tunsit siitä syyllisyyttä”, Hertlein mainitsee esimerkkeinä.

”Tärkeämpänä, jos et tiedä, miten kehosi toimii biologisesti, voi se olla haitaksi nautintosi kannalta”, hän lisää.

Hertleinin mukaan esimerkiksi emättimen ja klitoriksen stimulointi tuntuvat erilaielta, mutta sitä ei välttämättä tiedä, jos ei ole tutkinut ja tutustunut vartaloonsa.

Opettele ajattelemaan toisin

Asiantuntija huomauttaa, että tällaiset seksuaaliset epävarmuudet eivät mene itsestään pois, vaan täytyy opettaa itsensä ajattelemaan seksistä toisella tavalla.

”On paljon tärkeämpää oppia omasta vartalostaan sekä miten rakastaa itseäsi kuin saada validaatiota kumppanilta tai ulkoisesta lähteestä”, Hertlein kertoo.

Hertlein suosittelee aloittamaan siitä, että selvität mistä kiihotut. Yksi hyvä tapa (olipa sinulla kumppania tai ei) on lukea eroottisia tarinoita; mikä kuulostaa sinusta hyvältä ja mitä haluaisit itse kokeilla?

”Jos sinulla on kumppani, ota seksi mahdollisuutena tutustua erilaisiin asioihin yhdessä ihminen kanssa, kehen luotat”, Hertlein vinkkaa.

Käytä lempinimiä vain makkarissa

Metron mukaan vaikka lempinimien käyttö sukuelimistä on sinänsä aivan okei, kannattaa pitää niiden käyttö vain makuuhuoneen seinien sisällä ja varmistaa, että osaatte kumppanisi kanssa kertoa toisillenne selvästi, mistä pidätte seksissä.

”Ole selkeä siitä, mistä hänen pitäisi koskettaa/ nuolaista/suudella ja kysy häneltä, minkä hän mieltää nautinnolliseksi. Se voi tuntua hurjalta, jos siihen ei ole tottunut, mutta mitä enemmän sitä tekee, sitä helpommaksi se tulee”, Hertlein neuvoo.

Hän myös muistuttaa, että intiimit hetket ovat aino atilanne, kun on itse asiassa hyväsyttävää antaa sukuelimille lempinimi.

”Intiimit touhut on aika, jolloin tehdään niin, mikä tuntuu parhaalta ja mikä kiihottaa, ja jos se on jokin tietty sana tai lausahdus, silloin on täysin hyvästä käyttää sitä”, Hertlein sanoo.

”Pitäkää ne lempinimet vain makkarissa”, hän jatkaa.

Mieti, miksi haluat käyttää lempinimiä

Jos haluat päästä irti lempinimien käytöstä makkarin ulkopuolella, on Hertleinillä siihen omat suosituksensa.

”Ole tietoinen tilanteista, kun tunnet tarvetta puhutella sukuelimestä sen lempinimellä ja miksi sinusta tuntuu siltä”, hän neuvoo.

”Johtuuko se häpeästä, ujoudesta vai epävarmuudesta, kun et tiedä, mitä olisi parasta sanoa”, Hertlein sanoo.

”Vaikka sinusta tuntuisi, ettet tahdo tehdä sitä, sano elinten oikeat nimet keskustelussa ja ääneen”, hän päättää.

Lähde: Metro