Pettämistä pyritään usein piilottelemaan ja salaamaan kumppanilta, mutta aina se ei onnistu.

Uskottomuus voi tulla ilmi mitä erikoisimmillakin tavoilla ja jopa omat kasvot voivat tuoda tapahtuneen ilmi. Metron mukaan tutkimus on nimittäin selvittänyt, että miehet voivat tunnistaa naisen uskottomuuden hänen kasvoiltaan.

Australialaisen yliopiston tutkijat näyttivät miehille valokuvia kahdesta naisesta, joista toinen oli jossain vaiheessa elämäänsä pettänyt kumppaniaan ja toinen ei. Miesten piti valita naisista se, kumpi mielestään näytti uskollisemmalta.

Tutkimuksen mukaan miehet onnistuivat 55-59 prosenttia kerroista arvioimaan oikein sen, kumpi naisista oli ollut uskollisempi.

”On häkellyttävää, että miehet pystyivät pelkkien kuvien perusteella osoittamaan mitään tarkkuutta vain lyhyen esittelyn jälkeen otettaessa huomioon, että uskollisuuspäätelmien tarkkuus käytöksestä saadun informaationkin perusteella on suhteellisen heikkoa”, tutkijat kirjoittavat PLOS One -journalissa julkaistussa tutkimuksessa.

”Tuloksemme osoittavat ensimmäiset todisteet siitä, että sellaiset päätelmät voivat sisältää totuuden siemenen”, tutkijat lisäsivät.

Lähde: Metro