Yleinen viisaus Sen Oikean löytämiseen on, että tiedät, kun se osuu kohdalle.

Joskus tarvitaan kuitenkin muutakin kuin vain aavistus tai tunne siitä. Avioliitto- ja parisuhdeasiantuntijat paljastivatkin sen takia Huffington Postille merkkejä, jotka voivat kertoa, oletko löytänyt jo Sen Oikean ja onko sinulla meneillään SE suhde; suhde, joka kestää loppuelämäsi.

Alla asiantuntijoiden mainitsemat merkit:

1. Tiedät mitä kumppanisi tarvitsee tunteakseen olonsa rakastetuksi – vaikka ne tarpeet olisivatkin erit kuin omasi

Kaikki ihmiset tuntevat omista syistään olonsa rakastetuksi. Joillakin se syy on se, kun kumppani tuo aamukahvin sänkyyn. Toisten täytyy kuulla kumppanin suusta kehuja. Joillakin se on seksi ja fyysiset osoitukset. Seksi- ja parisuhdeasiantuntija Tammy Nelsonin mukaan jokaisen täytyy opettaa kumppaninsa rakastamaan itseään eikä olettaa, että kumppani automaattisesti tietää, kuinka toimia.

”Tiedät olevasi oikean ihmisen kanssa, kun he kertovat sinulle, mikä saa heidät tuntemaan olonsa rakastetuksi ja itse mielelläsi täytät hänen tarpeensa. Ja he tekisivät samoin sinulle”; Nelson neuvoo.

2. Riitelette, mutta tuotteliaasti

Riidat ovat osa jokaista parisuhdetta, mutta niiden käsittely voi paljastaa, kestääkö suhde kovinkaan kauaa. Parisuhde-expertti Terri Orbuch sanookin, että käyttäytyminen riidan yhteydessä kertoo paljon siitä, miten ongelmia ratkotaan tulevaisuudessa. Orbuchin mukaan hyvä parisuhde on sellainen, missä riidellään reilusti, eli ilman kiroilua, huutoa, lyttäystä tai toisen väheksymistä.

3. Olette erilaisia pitääksenne asiat kiinnostavina, mutta samalla sivulla tärkeissä asioissa

Huffington Postin mukaan Orbuchin tutkimukset ovat osoittaneet, että vahvimmat parisuhteet ovat rakentuneet samanlaisten arvojen ja uskomusten pohjalta.

”On ihan hyvästä, että paria kiinnostavat eri asiat tai he pitävät vaikkapa erilaisista elokuvista, mutta suhteet kestävät pitempään, kun pari on samaa mieltä esimerkiksi raha-asioista, uskonnosta tai lapsista ja niiden kasvattamisesta”, Orbuch sanoo.

4. Perheenne ja ystävänne ovat hyväksyneet suhteenne

Perheen mielipiteellä on väliä, kun valitsee elämänkumppania. W. Bradford Wilcox kertoo Huffington Postin haastattelussa, että läheisiltä saatu sosiaalinen tuki on erittäin tärkeää onnellisesta avioliittoa ajatellen.

”Läheisten tuki voi olla korvaamatonta häiden jälkeen. Parit, joita heidän vanhempansa, sukulaisensa ja ystävänsä tukevat pariskuntana, ovat yhdessä pidempään”, Wilcox kommentoi.

5. Olet valmis laittamaan ”meidät” ”minun” edelle

Sitoutuminen tekemään parhaansa suhteen eteen sen sijaan, että tekisi vain itsensä eteen niin, on vahva merkki tulevasta tyytyväisyydestä parisuhteessa. Wilcoxin mukaan avioliittoon haluavien kannattaakin etsiä kumppaniksi sellaista, joka ajattelee ”me”, ei ”minä”.

”Parit, jotka laittavat suhteensa omien halujensa edelle, kukoistavat pidempään ja todennäköisemmin”, hän sanoo.

Lähde: Huffington Post