Irti päästäminen ei ole aina helppoa.

Suhteen loputtua suru valtaa usein mielen, mutta ajan kuluessa erosta pääsee yli ja olo helpottuu. On kuitenkin olemassa asioita, jotka vaikeuttavat irti päästämistä ja jatkamista eteenpäin.

Alle on listattu tällaisia asioita, jotka voivat estää erosta toipumista, vaikka pari olisi eronnut kavereinakin.

1. Kyse oli ensirakkaudestasi

Elite Dailyn mukaan on olemassa teoria, että jos rakastut nuoruusiällä, on rakkauden kohde painunut sinuun kuin biologinen side. Jos tämä pitää paikkansa, on selvää miksi ensirakkaudesta on niin vaikea päästä yli. Ja toisaalta, jos tämä pitää paikkansa, olisi jatkossa siteiden muodostaminen muihin kumppaneihin ensimmäisen jälkeen lähes mahdotonta. Vaikka sinulla siis olisi vahvoja, tunteellisia muistoja, ne eivät ole painatuksia. On oma valinta päästääkö ihmisestä irti vai koettaako herättää suhteen uudestaan henkiin.

2. Olet kiinni ajatuksessa suhteesta, et ihmisessä

Saatat vain kaivattakin sitä, että olet suhteessa sen sijaan, että kaipaisit sitä henkilöä, kenen kanssa suhteessa olit. Parisuhde tarjoaa monesti rakkautta, turvaa ja sitä, että joku arvostaa, vaalii ja huolehtii sinusta. Siitä on vaikea päästää irti.

3. Muistat vain hyvät ajat, et ongelmia

Pääkoppasi kiusaa sinua syöttämällä mieleesi onnellisia muistoja suhteen ajalta. Mieleen ei kuitenkaan tule sitä, kuinka mustasukkainen saatoit olla suhteen aikana, kuinka riippuvainen kumppanisi olisi sinusta tai kuinka hän petti sinua ja rikkoi sydämesi.

4. Hän oli tuorein kumppanisi

Etenkin useita vuosia yhdessä olemisen jälkeen ei välttämättä muista, millaista on olla sinkku ja tapailla muita, mikä voi vaikeuttaa erosta toipumista. Et haluaisi tapailla ketään ja tiedät vertailevasi jokaista uutta kumppaniehdokasta exääsi. Tämä johtuu kuitenkin vain siitä, että kyse on tuoreimmasta suhteestasi. Lopulta, kun kohtaat jonkun mahtavan, pääset exästäsi irti ja jatkat eteenpäin uuden kanssa.

5. Haluat jotain, mitä et voi saada

Sinusta ero oli ihan ookoo, mutta nyt kun hänellä on uusi kumppani, haluatkin hänet takaisin. Et halua häntä itse, mutta et halua hänen olevan myös kenenkään muun kanssa.

6. ”Ehkä meidät oli tarkoitettu yhteen” -ajattelutapa

Osa sinusta todella uskoo hänen olleen sielunkumppanisi. Tapahtuneista huolimatta koetat päästä takaisin yhteen etkä voi nähdä itseäsi kenenkään muun kanssa. Jos tämä pätee sinuun, muista, että et ole yksin ja on syytä tietää ero siinä, mitä sydän haluaa ja mitä mielesi koettaa sinulle kertoa. Ajattele tilannetta siis loogisesti ja mieti, miksi suhde ei toiminut – ellet sitten vilpittömästi usko tämän ajattelutavan pätevän sinuun ja exääsi.

Lähde: Elite Daily