Oletko vahvan naisen kasvattama? Nämä 10 asiaa puhuvat sen puolesta

Jos nämä 10 merkkiä kuulostavat tutulta, on sinut silloin kasvattanut vahva nainen.

Äidiksi tullessaan vahva nainen ei ole vain vahva itsensä suhteen, vaan hän tekee lapsensakin vahvoiksi – jopa itseään vahvemmiksi. Tällaiset äidit eivät opeta lapsilleen sitä, mitä yhteiskunta opettaa; he opettavat olemaan oma itsensä ja tavoittelemaan unelmiaan.

Lifehack-sivuston mukaan ilman vahvaa äitiä, et olisi siinä pisteessä elämässäsi, missä olet nyt. Olipa hän sitten biologinen äitisi tai ei, alle listatut asiat kertovat, että sinut on kasvattanut vahva nainen.

1. Uskallat sanoa, mitä ajattelet

Vahva äiti on Lifehackin mukaan rehellinen ja suora ja tämän hän opettaa lapsilleenkin. Hän pitää kommunikointia pidetään arvossa ja tarpeellisena, jotta saa viestinsä eteenpäin. Sinä käytät sanojasi ja olet kosketuksissa ajatustesi ja tunteidesi kanssa, kun sinut on kasvattanut vahva nainen ja äiti.

2. Osaat muodastaa omat mielipiteesi

Et vain paina mieleesi lukemiasi tai oppimiasi asioita, vaan ajattelet ja muodostat omat mielipiteesi. Lifehackin mukaan vahva äiti ei kerro lapsilleen, mitä ajatella asioista, vaan hän opettaa heille, miten ajatella. Saatat ollakin hyvä keräämään tietoa eri lähteistä, arvioit tietoa ja muodostat omat johtopäätöksesi. Olet valmis oppimaan ja muuttamaan mielesi etkä pelkää kysyä asioista. Olet valmis olemaan joskus väärässä ja jopa epäonnistumaan, koska näin sinä opit.

3. Tiedät, kuinka tärkeää opiskelu on

Vahva äiti tietää opiskelun tärkeyden ja myös sen, että opiskelussa on kyse paljon muustakin kuin vain hyvistä arvosanoista tai arvostettuun oppilaitokseen pääsemisestä ja saman hän välittää lapsilleen. Tiedät siis itsekin, kuinka tärkeää opiskelu on – sukupuolesta huolimatta – ja että siinä on kyse keskittymisestä, kysymysten esittämisestä, lukemisesta ja itsensä ilmaisemisesta vahvan kirjoitustaidon avulla.

4. Teet parhaasi ja et luovuta

Äitisi on näyttänyt esimerkillään, että jos teet kovasti töitä ja yrität parhaasi, ovat lopputulokset palkitsevia. Vaikka kuinka kohtaisit esteitä ja vastoinkäymisiä, jatkat eteenpäin etkä luovuta. Olet itsesi itsesi kilpakumppani ja ennen kaikkea vahva äiti haluaa sinun olevan itsenäinen ja itseesi luottava.

5. Olet itsenäinen

Lifehackin mukaan itsenäisyys ja omillaan toimeentuleminen ovat vahvalle äidille ominaisia piirteitä ja nämä hän on siirtänyt myös jälkikasvulleen. Hän on opettanut sinut tekemään kovasti töitä ja huolehtimaan omista raha-asioistasi. Olet myös oppinut vahvalta äidiltä oman elantonsa tienaamisen tärkeyden sekä miten laittaa ruokaa ja huolehtia kodista ja omasta terveydestä sekä miten luoda merkittäviä ja vahvoja ihmissuhteita.

6. Uskallat olla oma itsesi

Tiedät minkälainen ihminen olet ja mitkä ovat arvosi ja sinulle tärkeitä asioita. Kun sinut on kasvattanut vahva äiti, sinulla on itsevarmuutta olla oma itsesi, sellainen kuin olet. Pukeudut miten itse haluat ja et pelkää ilmaista itseäsi. Olet kiinnostunut ympäröivästä maailmasta ja opit koko ajan uutta. Vahvat äidit rohkaisevat lapsiaan matkustelemaan, tapaamaan uusia ihmisiä, hankkimaan monipuolisia kokemuksia ja olemaan pelkäämättä kokeilla uusia asioita.

7. Olet empaattinen

Yksi vahvimpia piirteitä vahvojen äitien kasvattamissa lapsissa on Lifehackin mukaan se, että he tuntevat ja osoittavat empatiaa. Äidit rakastavat lapsiaan tulisesti, mutta tämä äidillinen suojelu ja välittäminen kohdistuu myös kaikkiin heihin, jotka ovat osa heidän omaa sekä lastensa elämää. Vahvat äidit opettavat lapsensa olemaan kilttejä ja osoittamaan humanistisia ominaisuuksia.

8. Osaat tuoda ihmiset yhteen

Olet kasvanut perheessä, jossa vahvan äidin ansiosta on korostunut perheen, ystävyyden ja yhteisön merkitys. Äitisi on osoittanut sinulle, että tarvitset muita ihmisiä ja he tarvitsevat sinua. Olet oppinut vastavuoroisuudesta ja anteliaisuudesta ja siitä, että vahvojen ihmissuhteiden ja yhteistyön kautta kukoistat.

9. Otat vastuuta ja huolehdit muista

Vaikka sinulla on hyvät ihmissuhteet ja tukiverkosto, pärjäät omillaankin ja et tarvitse muiden hyväksyntää tai lupaa. Osaat itse päättää asioista ja ottaa vasuuta. Olet johtaja ja otat muita siipiesi suojiin – aivan kuin äitisi on huolehtinut sinusta.

10. Osaat hyväksyä tilanteet tai tehdä tarvittavia muutoksia

Vahvan äidin kasvattamana sinulla on avara mieli. Et arvota asioita ja taipumuksesi oppia, olla empaattinen ja pysyä joustavana saa sinut olemaan hyväksyvä monissa tilanteissa. Et valita. Lifehackin mukaan joko todella hyväksyt erilaiset tilanteet tai koetat muuttaa niitä.

Oletko sinä vahvan äidin kasvattama? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Lifehack


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.