Jokainen tuntee ainakin yhden ihmisen, jolla on taipumusta olla aina myöhässä sovitusta tapaamisesta. Vaikka ajanhallinta on helppoa toisille, ei se ole sitä kaikille.

Esimerkiksi oman ystävän jatkuva myöhästely voi alkaa ärsyttää ja myöhästelyä ei katsota hyvällä työelämässäkään. Business Insiderin mukaan etenkin läntisessä kulttuurissa myöhästely mielletään epäkohteliaaksi ja epäammattimaiseksi.

Myöhästely ei kuitenkaan ole merkki epäkunnioituksesta eikä Business Insiderin mukaan myöhästelijöitä pitäisi kutsua laiskoiksi. He eivät ole laiskoja, vaan se voi tarkoittaa sitä, että heillä on paljon tehtävänä – monen asian tekeminen yhtä aikaa saa menettämään ajantajun.

Etenkin menestyvillä ihmisillä on tapana tehdä monta asiaa yhtä aikaa. Business Insider nostaakin esimerkiksi Ashton Kutcherin, joka on yksi menestyneimmistä näyttelijöistä ja samalla tuottaja, viraalin mediayhtiön johtaja ja tunnetusti sijoittaa lukuisiin startup- ja teknologiayrityksiin Spotifystä Skypeen ja Uberiin.

Business Insiderin mukaan myös positiivisuus voi saada myöhästelemään. Jos olet jatkuvasti aikataulusta myöhässä, se voi johtua siitä, että olet optimisti.

Jos olet optimisti, sinulla on taipumusta ajatella omaavasi enemmän aikaa kuin sinulla todella on. Tällainen positiivinen ajattelu on sama luonteenpiirre, joka tekee menestyvämmäksi: Business Insiderin mukaan myyjien avulla tehty tutkimus paljasti, että optimistit tekevät 88 prosenttia enemmän kauppoja kuin kollegansa.

Myös sillä on vaikutusta, kumpaan persoonallisuustyyppiin kuulut, A vai B. A-tyyppiä olevat ovat kilpailullisia ja kärsimättömiä, kun taas B-tyyppiä olevat ovat rentoja ja luovia – myöhästely voikin viitata siihen, että olet B-tyyppiä.

Business Inserin mukaan tutkimus on osoittanut näillä kahdella persoonallisuustyypillä olevan täysin erilainen käsitys ajasta. Tutkimuksessa osallistujien piti minuutin jälkeen arvata, kuinka paljon aikaa on kulunut ja A-tyyppiä olevat arvasivat keskimäärin 58 sekuntia, kun taas B-tyyppiä olevat arvelivat kuluneen keskimäärin 77 sekuntia.

Business Insiderin mukaan ei siis ole sinun syytäsi, että olet myöhässä. Näet vain maailman eri tavoin kuin myöhästelystä valittavat ystäväsi.

Lähde: Business Insider