Uudessa versiossa on monia muutoksia animaatioon verrattuna.

Yli 20 vuotta sitten Mulan taisteli valkokankaalla tiensä ihmisten sydämiin Disneyn julkaisemassa samannimisessä animaatiossa. Ensi vuonna Mulan palaa valkokankaille näytellyssä versiossa, josta on julkaistu ensimmäisen teaser traileri.

Kun Kiinan keisari määrää, että jokaisesta perheestä yhden miehen on astuttava armeijan palvelukseen puolustaakseen maataan tunkeutujia vastaan, tekeytyy arvostetun soturin vanhin tytär, Hua Mulan, mieheksi ja liittyy isänsä puolesta armeijan joukkoihin.

Walt Disney Studiosin YouTube-kanavalla kerrotaan, että Mulania koetellaan ja hänen täytyy valvastaa sisäinen voimansa ja omaksua kaikki potentiaalinsa. Eeppinen matka muuttaa Mulanin kunnioitetuksi soturiksi ja hän saa kiitollisen kansan ja ylpeän isän arvostuksen.

Teaserissa nähdään niin Mulanin taitelutaitoja, kun hän valmistautuu kohtaamaan vihollisen, kuin keskustelu hänen perheensä parissa, jossa kerrotaan Mulanille löytyneen sopiva kumppani.

Muutoksia animaation verrattuna

Vuoden 1998 animaatio oli musikaali, mutta teaser trailerissa tutut laulut loistavat poissaolollaan – tapahtumien taustalla kuitenkin soi animaatiosta tuttua musiikkia. Elokuvan ohjaaja Niki Caro paljasti haastattelussa vuonna 2017, että lauluja ei ole mukana näytellyssä versiossa.

Uuteen versioon tehty muitakin muutoksia animaatioon verrattuna. Esimerki kapteeni Li Shangin hahmoa ei ole live action -versiossa lainkaan, vaan hänen paikkansa ottaa uusi hahmo, Cheng Honghui.

Trailerissa ei ole myöskään Mulanin eläinystäviä, Mushu-lohikäärmettä ja Si-Ri-sirkkaa. Huhujen mukaan Mushun tilalta näytellyssä versiossa nähdään feenikslintu.

Ensi-ilta ensi vuonna

Niki Caron ohjaama Mulan tulee elokuvateattereihin vuoden 2020 alkupuolella; sen ensi-ilta Yhdysvalloissa on 27. maaliskuuta. Live action -versio perustuu samannimiseen animaatioon, joka puolestaan perustuu tarinaan kiinalaisesta naissoturista, Hua Mulanista.

Mulanin roolin uudessa versiossa näyttelee kiinalais-amerikkalainen Liu Yifei. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Donnie Yen komentaja Tungina, Jason Scott Lee Böri Khanina, Yoson An Cheng Honguina, Gong Li Xianniangina ja Jet Li Kiinan keisarina.

Voit katsoa uuden version teaser trailerin artikkelin yltä suomeksi teksitettynä ja alta ilman tekstitystä.

Lähde: Variety