Nokian 3310 tulee jälleen saataville, mutta täysin entisenlainen se ei kuitenkaan ole.

Syksyllä 2000 Nokia julkaisi puhelimen, joka on jäänyt elämään ja saanut jopa omat nettimeeminsä etenkin kestävyytensä ansiosta. Kyse on tietysti ympäri maailman tunnetusta 3310:stä.

Nyt 17 vuotta myöhemmin Nokia 3310 -puhelin tekee paluun. Päivitetty versio klasikkopuhelimesta esiteltiin helmikuun viimeisenä viikonloppuna Espanjan Barcelonassa järjestetyn Mobile World Congressin aikana ja myyntiin se tulee Telegraphin mukaan vuoden toisen neljänneksen aikana 49 euron hintaan.

Vinkki: Spinsonilla nyt tarjolla 150 ilmaiskierrosta!

3310:n paluun taustalla on suomalainen HMD Global, joka Telegraphin mukaan koostuu pääasiassa entisistä Nokian työntekijöistä. Yritys on saanut oikeudet Nokia-brändiin ja julkaisee 3310:n päivitetyn version lisäksi kolme uutta älypuhelinta Nokia-merkin alla.

Päivitetty 3310 on hieman ohuempi ja kevyempi kuin 17 vuotta sitten julkaistu alkuperäinen versio ja toisin kuin alkuperäisessä, on uudessa versiossa värinäyttö, kuulokeliitäntä, kahden megapikselin kamera, FM-radio ja paikka SD-kortille. Ulkoisesti se muistuttaa jonkin verran vanhaa 3310-puhelinta ja siinä on myös kestävä akku.

Vanhoissa Nokia 3310 -puhelimissa pystyi pelaamaan myös Snake-nimistä, legendaarista matopeliä. Uudessa versiossa sitäkin pääsee jälleen pelaamaan, mutta matopelin ilmettä on kuitenkin päivitetty vanhaan verrattuna.

Puhelimen julkaisua odotellessa matopeliä voi pelata jo Facebookin Messengerin kautta niin puhelimen sovelluksessa kuin tietokoneen selaimessa. Matopelin pariin pääsee näin:

– Avaa keskusteluikkuna kaverin kanssa ja klikkaa ikkunan alalaidan kuvakkeista peliohjain-kuvaketta

– Avautuu pelit-valikko, josta löytyy Snake-peli

– Paina PELAA-kohtaa ja peli avautuu

Odotatko sinä Nokian 3310:n paluuta? Syyhyävätkö sormesi jo pääsyä matopelin pariin? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Telegraph