Hyväntekeväisyyskampanjan huipennus piristää perjantaina 12. marraskuuta ympäri maan.

Nenäpäivä on jälleen täällä! Nenäpäivä-säätiön vuosittain järjestämä hyväntekeväisyyskampanja kerää varoja maailman kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten auttamiseksi.

Tänä vuonna Nenäpäivässä lausutaan yhdessä iso kiitos. Kiitoksen ansaitsee jokainen, joka on ollut tavalla tai toisella toisten tukena läpi poikkeusaikojen – esimerkiksi tekemällä lahjoituksen Nenäpäivälle.

Hyväntekeväisyyskampanja järjestetään tänä vuonna 15. kerran, ja sen huipennus tarjoaa monipuolista ohjelmaa perjantain aikana niin radioaalloilla kuin televisiossa. Samalla kerrytetään lahjoituspottia, joka edistää maailman lasten koulutusta, ravinnonsaantia, terveyttä ja turvaa 15 eri maassa Etelä-Amerikassa, Aasiassa ja Afrikassa.

“Juuri nyt maailmalla tarvitaan apua: koronan vaikutukset tuntuvat siellä, missä jo aiemmin meni heikosti”, Nenäpäivää-säätiön toiminnanjohtaja Riina Paasio sanoo.

“Onneksi meillä on vahva luotto siihen, että suomalaisilla riittää tänäkin vuonna intoa auttaa maailman lapsia. Viime vuonna keräsimme ennätyksiä hipovan 3,5 miljoonan lahjoituspotin ja odotamme jännityksellä, kuinka suureksi summa tänä vuonna kasvaa”, hän jatkaa.

Maratonlähetykset viihdyttävät radiossa

Nenäpäivää vietetään tänäkin vuonna erilaisissa tapahtumissa ympäri Suomen. Esimerkiksi Turun kauppatorilla on villasukkamyyntiä maailman lasten hyväksi, Tampereella voi lähteä liikkumaan Nenäpäivän lenkin merkeissä, Lappeenrannan keskuspuistossa Nenäpäivän katoksen alta löytyy puuhaa ja leikkejä kaikenikäisille ja Kuopion torilla voi jopa tavata Nenä-maskotin.

Nenäpäivänä hauska hyvän tekeminen näkyy ja kuuluu myös monella Ylen kanavalla ja eri ohjelmissa. Strömsössä leivotaan Nenäpäivän kunniaksi omenapiirakkaa Micke Björklundin rakkaalla reseptillä ja Puoli seitsemän Mikko Kekäläinen ja Ella Kanninen hauskuuttavat katsojiaan Nenäpäivän lypsyhaasteen merkeissä.

Nenäpäivää voi viettää myös Ylen aamun seurassa, Yle Mixin parissa, Summerin somessa ja Pavlovin Rottien sekä Ylen e-urheilun pelistriimien seurassa. Viikko Nenäpäivän jälkeen päästään kokemaan Nenäpäivän hauskimmat ja koskettavimmat hetket uudelleen Sohvaperunoiden seurassa.

Radiokanavilla Nenäpäivää vietetään maratonlähetysten merkeissä. Kaksinkertaisen Kultainen Venla -voittaja YleX Naurumaratonin Ville “Viki” Eerikkilä ja Juuso “Köpi” Kallio ovat aloittaneet torstaina 42 tuntia kestävän lähetyksen, Radio Suomessa on perjantaina käynnissä 12 tunnin valtakunnallinen Nenäpäivä-lähetys ja X3M-kanavalla on meneillään keskiviikkoaamuna alkanut ennätyspitkä 66 tunnin ja 6 minuutin Kjell “From Hell” Simosasin luotsaama maratonlähetys.

Viihdettä ja suuria tunteita suorassa lähetyksessä

Nenäpäivän suora lähetys ilahduttaa koko illan Yle TV1:llä ja Yle Areenassa kello 19 alkaen. Neljä tuntia kestävän suoran lähetyksen aikana kerrataan Piia Pasasen, Ernest Lawsonin ja Jenni Kokanderin johdolla Nenäpäivän 15-vuotista historiaa, sekä iloitaan onnistumisista koko kansan tuntemien nenien kanssa.

Nenäpäivä tarjoaa myös tänä vuonna monia hyväntuulisia hetkiä, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa koko kansan Ansa Kynttilän ja suomalaisia opettajia kiitetään Suomen Supernanny Pia PenttalanJoalin Loukamaan ja Janne Katajan voimin. Auttamassa mukana ovat Aikuiset-sarjan Oona (Anna Airola) ja Arttu (Elias Salonen), Siskonpedistä tutut Krisse SalminenSanna Stellan ja Niina LahtinenFakta homman Hansu (Riitta Havukainen) ja Pirre (Eija Vilpas) kera Putouksesta tutun Folke Rundqvistin (Dennis Nylund) sekä elävät legendat Esko RoineAsko Sarkola ja Heikki Nousiainen, eli tarjolla on aimo annos hersyvää huumoria moneen makuun.

Nenäpäivänä katsojat saavat nauttia tuttuun tapaan myös upeasta musiikista, kun Nenäpäivän estradille nousevat muun muassa Suvi Teräsniska, SANNI, Haloo Helsinki!, Kasmir, Pete Parkkonen, Gasellit, Ilta, Ressu Redford, Janna, VIIVI sekä Voice of Finlandista tuttu parivaljakko Elise-Juliette ja Redrama. Iltaa säestää Kalle Torniaisen johtamaa Red Nose Orchestra.

Suuria tunteita on luvassa, kun 15. Nenäpäivän kunniaksi palataan takaisin menneiden vuosien koskettavimpiin hetkiin Anna-Liisa Tiluksen, Mikko Kekäläisen, Esko Valtaojan, Ernest Lawsonin, Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Krista Siegfriedsin seurassa. Luvassa on myös kuulumisia maailmalta.

Alta löydät Nenäpäivän suorat lähetykset, ja niistä sekä muista Ylen kanavilla esitettävistä ohjelmista voit myös lukea lisää täällä. Lisätietoa Nenäpäivästä ja muun muassa osallistumistavoista voit lukea täällä.

Nenäpäivä 12. marraskuuta 2021

YleX Aamun Naurumaraton
YleX ja Yle Areena 11.11. kello 06 alkaen 42 tuntia

Yle Radio Suomen suuri Nenäpäivä-lähetys
12.11. kello 6-18

66 timmar & 6 minuter med Kjell ”From Hell” Simosas
10.11. kello 05.54 alkaen 66 tuntia ja 6 minuuttia
Yle X3M, Yle Areena, Instagram, TikTok

Puoli seitsemän Nenäpäivä-etkot
12.11. kello 18.30
Yle TV1 ja Yle Areena

Nenäpäivä
12.11. kello 19-20.30 ja 21-23.30
Yle TV1 ja Yle Areena