Kyselyn mukaan pettämiseksi lasketaan jopa hieman yllättäviäkin seikkoja.

Monet laskevat pettämiseksi fyysiset teot suutelemisesta seksin harrastamiseen jonkun muun kuin oman kumppaninsa kanssa. Pettämissivusto Ashley Madisonin kysely kuitenkin paljastaa, että pettämiseksi mielletään myös toisenlaisia tekoja.

Kyselyn mukaan yli puolet (55%) on sitä mieltä, että uskottomuuden pahin muoto on syvän tunnesiteen muodostaminen toisen ihmisen kanssa. Myös alastonkuvien lähettäminen jollekin toiselle (46%) ja eroottisten viestien lähettäminen jollekin toiselle (44%) miellettiin uskottomuuden teoiksi.

Hieman vajaa kolmannes (29%) koki nettideittiprofiilin ylläpitämisen pettämiseksi ja samainen määrä totesi, että ajan viettäminen entisen kumppanin kanssa on pettämistä. Noin viidennes (18%) kyselyyn vastanneista nimesi satunnaisen flirttailun jonkun toisen kanssa pettämiseksi.

Ashley Madisonin kyselyn mukaan myös jonkun toisen ihmisen ajatteleminen samalla, kun harrastaa seksiä oman kumppaninsa kanssa, lasketaan uskottomuudeksi. Tätä mieltä oli 18 prosenttia kyselyyn osallistuneista.

Kenties hieman yllättäen, 18 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että meneminen ulos syömään jonkun vastakkaista sukupuolta olevan henkilön kanssa on pettämistä. Listan häntäpäässä olivat yhteydenpito ex-rakkaan kanssa (16%) ja toisesta ihmisestä fantasioiminen (13%).

Kyselystä uutisoinut Metro huomauttaa, että kaikki nämä uskottomuudeksi lasketut teot ovat itse aiemmin pettäneiden ihmisten määrittelemiä, joten he voivat tietää, mistä puhuvat. On kuitenkin tärkeää, että jokainen keskustelee oman kumppaninsa kanssa siitä, missä menee uskottomuuden raja – mikä on hyväksyttyä ja minkälaisilla teoilla vain satuttaa kumppaniaan – jotta parisuhteen osapuolet ovat samalla sivulla asioista.

Lähde: Metro