Onko sinulla tapana pitää vihkisormustasi aina sormessa? Joskus olisi hyvä poistaa se sormesta, jotta se ei vaurioituisi.

Tilanteita ja paikkoja, joissa sormusta ei kannata pitää sormessa, on yllättävän paljon. Moni niistä liittyy kemikaaleihin, jotka voivat vaurioittaa sormusta, jos vihkisormus pääsee kosketuksiin niiden kanssa.

Näissä paikoissa vihkisormus kannattaa riisua kemikaalien takia pois

Oletko menossa lomalle, jossa on tarkoitus uida? Jätä vihkisormus uinnin ajaksi hotellin tallelokeroon, koska sekä altaissa että meressä on kemikaaleja, jotka vaurioittavat vihkisormusta. Kannattaa oikeastaan riisua kaikki arvokkaat korut, koska monet koruissa käytettävät aineet reagoivat näihin kemikaaleihin.

Puhdas 24 karaatin kulta ei reagoi kemikaalien kanssa. Mutta jos kullan seassa on muita metalleja, joilla on esimerkiksi lisätty korun kestävyyttä, todennäköisyys reagointiin kemikaalien kanssa lisääntyy.

Mutta mitä nämä koruille vauriota tekevät kemikaalit ovat?

Altaista, esimerkiksi porealtaista, uima-altaista tai kylpytynnyreiden vedestä voi löytyä klooria tai bromia, joista kumpikin vaurioittaa vihkisormusta sekä muita arvokkaita koruja. Myös suolainen vesi voi vahingoittaa ja värjätä metalleja, joten meressäkään ei kannata uida vihkisormus sormessa.

Nämäkin kemikaalit vaurioittavat vihkisormustasi

Vihkisormus on usein koru, jota käytetään eniten. Se on joillekin jopa ainoa koru, jota tulee käytettyä. Siksi sen pitää olla lähes kaiken kestävä.

Kloorivalkaisu

Vaikka vihkisormus tuntuisi kestävän mitä tahansa, kannattaa siitä silti pitää hyvää huolta. Siihen tulevat vauriot voivat tulla yllätyksenä, koska eivät nekään kestä ihan mitä tahansa. Yksi kaikkein pahimmin vihkisormusta vaurioittavista aineista on valkaisuaine, varsinkin jos sormuksessa on timantti. Valkaisuaine voi kuluttaa piikkejä, joilla timantti pysyy sormuksessa kiinni, jolloin timantti lopulta irtoaa sormuksesta.

Hius- ja ihonhoitotuotteet

Voit joutua riisumaan vihkisormuksesi pois yllättävän usein. Esimerkiksi kosteusvoiteet, saippuat, shampoot ja hoitoaineet tekevät sormukseen kalvon, joka vähentää sen kiiltoa. Niistä voi jäädä sormukseen jäämiä, kuten öljyä, pölyä ja muita kemikaaleja. Jos haluat pitää vihkisormuksesi hyvännäköisenä, riisu se pois, kun käyt suihkussa, peset kädet tai levität kasvoillesi voiteita.

Desinfiointiaineet

Käsillä tulee koskettua päivän aikana moniin paikkoihin, joten jossakin vaiheessa päivää voi joutua levittämään käsiin desinfiointiainetta. Sen levittämisen kanssa kannattaa olla varovainen, koska se on vahvaa ainetta ja voi vaurioittaa sormustasi tai heikentää sen loistoa.

Nyt tiedät milloin vihkisormus kannattaa ottaa sormesta pois, jos haluat pitää sen hyvässä kunnossa. 

Lähteet: Love Locker ja Beeghly and Company