Avioliittoterapeutit nostivat esiin televisiosta tuttuja pareja, joiden rakkaus ei tosielämän puolella kestäisi.

Useilla eri televisio-ohjelmia katsovilla on omat suosikkiparinsa, joiden rakkaustarinan kohtaloa he seuraavat jopa jännittyneenä – päätyvätkö he yhteen vai eivät ja miten rakkaus kestää suhteen tielle tulevat kompastuskivet.

Joskus tv-sarjojen käsikirjoittajat kuitenkin tarpeettomasti pitkittävät parien välistä draamaa jopa niin, että katsoja voi kääntyä heitä vastaan ja toivoa heidän eroavan, toteaa Huffington Post. Jos tämä kuulostaa tutulta, et suinkaan ole ainoa – ja avioliittoterapeutit tekevät sitä myös.

Huffington Post kysyi amerikkalaisilta avioliittoterapeuteilta, ketkä tv-sarjoista tutut parit ovat sellaisia, joiden he eivät voisi kuvitella selviävän pariskuntana tosielämän puolella. Alta voit lukea heidän valintansa, mutta huomaathan, että jos Frendit, Billions, Sinkkuelämää, Lucy ja minä, Better Call Saul ja Sopranos eivät ole tuttuja, tulee alla vastaan juonipaljastuksia.

1. Rachel ja Ross, Frendit

Rachelin ja Rossin suhteessa oli monia vaiheita ja draamaa riitti usealle kaudelle, aina väärin nimen sanomisesta alttarilla yhteisen lapsen saamiseen, ennen kuin pari lopulta päätyi yhteen aivan sarjan päätteeksi. Huffington Post huomauttaa, että tätä tv-paria on kiittäminen nykyisestä parisuhteesta otetun tauon konseptista, vaikkakin toivottavasti tosielämässä tauko otetaan selkeämmin ja määritellään paremmin, mitä se tarkoittaa.

Vanhoista parisuhdetavoista on vaikea päästä eroon ja lisensoitu kliininen sosiaalityöntekijä Danielle Forshee New Jerseystä näkee, että tämä on-off-pari päätyy takaisin tuttuihin parisuhdetapoihin tulevaisuudessa.

”Tämä parisuhde syntyi pohjalle, jota tahrasi vuosien aikana tapahtuneet kyseenalaiset teot”, Forshee sanoi Huffington Postille.

”He molemmat olivat kihloissa muiden ihmisten kanssa, heillä oli kommunikaatio-ongelmia toisiaan kohtaan tuntemien tunteiden ilmaisussa ja sitten oli hetki, kun he Vegasissa humalassa menivät impulsiivisesti naimisiin”, hän jatkoi.

Chicagossa vaikuttavat terapeutti Danielle Kepler huomautti, että Rachel ja Ross vaikuttivat olevan rehellisiä toisilleen vain sen jälkeen, kun olivat satuttaneet toisiaan. Tämän lisäksi kun heillä oli vaikeaa, he jakoivat asioita liikaa ystävilleen sen sijaan, että olisivat keskustelleet niistä yhdessä.

”He tekivät sen, mitä suurin osa ihmisistä tekee, kun on ongelmia: pyysivät neuvoa ystäviltään tai valittivat heille sen sijaan, että olisivat puhuneet toisilleen”, Kepler totesi.

”Vaikka minusta he olisivat voineet onnellisesti kasvattaa tytärtään, jos he eivät oppisi olemaan rehellisempiä ja luottamaan toisiinsa, he luultavasti eivät pysyisi yhdessä tosimaailmassa”, hän lisäsi.

2. Chuck ja Wendy Rhoades, Billions

Huffington Postin mukaan tällä parilla on kestämätön työ-elämä-tasapaino: Wendy on asianajaja Chuck Rhoadesin vaimo, joka työskentelee psykiatrina Axe Capitalissa, jota hänen miehensä tutkii taistellessaan vastaan taloudellista korruptiota. Avioliitto- ja perheterapeutti Linda Schlapfer Connecticutista kertoi, että tällainen eturistiriita muuttuisi rasittavaksi nopeasti tosielämässä.

”Wendyn ristiriitainen paikka avainhahmona Axe Capitalilla ja Chuckin vaimona ei toimisi avioliitossa”, Schlapfer sanoi.

”On mahdotonta pitää peukkuja perivihollisille, kun toinen on oma pomo ja toinen on oma mies”, hän jatkoi.

Asiantuntijan mukaan molemmat ovat myös ylittäneet suuria, anteeksiantamattomia rajoja avioliitossaan.

”Chuckin murtautuminen Wendyn tietokoneelle on iso ei-ei ja Wendyn pomoltaan Axelta saamat hulppeat lahjat ja työajan ulkopuolella hänen kanssa viettämä aika tekisivät kenen tahansa aviomiehen olon epämukavaksi”, Schlapfer selitti.

3. Carrie ja Kiho, Sinkkuelämää

Sinkkuelämää-sarjan fanien joukosta löytyy he, jotka ovat vahvasti sitä mieltä, että Carrie ja Kiho kuuluivat yhteen ja puolustavat heitä, ja sitten ovat he, joiden mielestä Carrien olisi ollut parempi jonkun toisen kanssa, kuten Aidanin. Seattlelainen avioliitto- ja perheterapeutti Carly Haeck kuuluu heidän joukkoon, kenen mielestä Carrie ja Kiho kuuluvat erilleen.

Haeckin mukaan vaikka kiistämätön intohimo pitää tämän parin yhdessä, heidän kaksi erilaista kiintymistyyliään – miten ihmiset opetetaan käyttäytymään emotionaalisesti ja näyttämään tunteensa – todennäköisesti rikkoo heidän suhteen pidemmän päälle. Haeck selitti, että jos jollakin on välttelevä kiintymistyyli, kuten Kiholla, voi hän kaivata rakkautta, mutta hänellä on vaikeuksia luoda läheisyyttä ja intiimiyttä, kun taas Carrien kiintymistyyli on ahdistuneempi ja hän kaipaa jatkuvaa vakuuttelua heidän suhteestaan.

”Läpi heidän suhteensa on ollut hetkiä, milloin Kiho etääntyy ja vetäytyy, kenties suojellakseen itseään olemasta haavoittuva sen jälkeen, kun poltti näppinsä avioliitossaan”, Haeck kertoi Huffington Postille.

”Mitä enemmän hän vetäytyy, sitä epävarmemmaksi Carrie tuntee olonsa suhteessa, mikä saa hänet toimimaan sekä ahdistuneilla kiintymystä etsivillä tavoilla (tavoittelee Kihoa enemmän) ja joskus välttelevällä tavoilla itse, estääkseen tulemasta loukatuksi”, hän lisäsi.

Huffington Postin mukaan usein parisuhteissa tästä voi tulla kierre: jos Carrie jatkaa periksiantamista hänen ahdistuneille tai vältteleville taipumuksille, Kiho voi etäännyttää itseään vielä enemmän, jolloin he päätyvät murtumispisteeseen.

”Jotta heidän suhteensa toimisi, heidän pitäisi tunnistaa tämä kierre ja mikä laukaisee heidän omat kiintymystapansa ja kommunikoida mitä he tarvitsevat toisiltaan, jotta tuntevat olonsa turvalliseksi suhteessaan”, Haeck sanoi.

4. Lucy ja Ricky Ricardo, Lucy ja minä

Lucy Ricardon jatkuva juonittelu saadakseen miehensä vakuutettua, että hän saisi esiintyä Clup Tropicanassa oli keskeinen ja hulvaton juonikuvio tässä sarjassa. Lucyn suunnitelmat eivät usein onnistuneet, Ricky pyöritteleisi silmiään vaimonsa touhuille ja jakson päätteeksi he sopisivat kaiken. Psykoterapeutti Macia Naomi Bergerin mukaan todellisuudessa heidän pelinsä eivät olisi niin suloisia.

”He aina käyttäytyisivät kuin olisivat antaneet anteeksi toisilleen ja teeskentelisivät, etteivät kanna kaunaa, mutta tällaiset avioliitot ovat tuomittuja omaamaan ongelmia”, Berger sanoi.

”He voivat ilmaista pettymyksensä passiivisaggressiivisesti unohtamalla pitää sovitusta asiasta kiinni tai sabotoimalla kumppaniaan”, hän jatkoi.

”Parit voivat ottaa opiksi Lucylta ja Rickyltä sen, että on paljon parempi puhdistaa ilma ilmaisemalla itseään suoraan ja kunnioittavasti kuin juonitella ja tukahduttaa todelliset tunteensa, halunsa ja tarpeensa säilyttääkseen rauhan”, Berger lisäsi.

5. Kim Wexler ja Jimmy McGill, Better Call Saul

Kim Wexler on satunnainen rakastaja Better Call Saulin päähahmo Jimmy McGillille. Schlapferin mukaan ajan mittaan tästä suhteesta tulee liian hermoja raastava Kimille. Sarjan edetessä McGillistä tulee vähemmän rakastettava lurjus ja enemmän se häikäilemätön mies, joka tuli tutuksi Breaking Bad -sarjasta.

”Katsojana huolehtii Kimistä. Niin herttainen kuin Jimmy onkin, hän muuttuu pahaksi hänen silmien edessä. Hänen lakilisenssi jäädytetään, hän on välttelevä menojensa suhteen ja ilmestyy paikalle kera kirjekuoret täynnä rahaa. Kimin stressi kaikesta johtaa auto-onnettomuuteen. Onko se herätys useammalla kuin yhdellä tavalla”, Schlapfer pohti.

Schlapferin mukaan Kimin kohdalla on paljon ylitoimintaa ja aikuisuuden ja vastuullisuuden puutetta Jimmyn kohdalla.

”Se laittaa liikaa stressiä parille”, asiantuntija kertoi.

6. Carmela ja Tony Soprano, Sopranos

Huffington Postin mukaan jos olisi olemassa pitkään kärsineiden vaimojen hall of fame, Carmela Soprano nappaisi ykköspaikan. Hän oli sarjan moraalinen omatunto ja vaikka hän otti kantaa ja erosi mafiamiehestää 4. kaudella, loppujen lopuksi he sopivat välinsä. Kaikista materialistisista lahjoista huolimatta Forsheesta on vaikea uskoa, että tosielämän vaimo sietäisi Tonyn rikoksia ja puutteita niin pitkään kuin Carmela teki.

”Tosielämässä jos miehellä on taipumus uskottomuuteen tai etsiä suhteen ulkopuolelta emotionaalista, psykologista tai fyysistä tyydytystä, on epätodennäköistä, että vaimolla olisi yllytintä toimia vastavuoroisesti tavalla, mill Carmela vaikutti”, Forshee sanoi.

”Hän laittaa Tonyn tarpeet etusijalle, pitää kodin puhtaana ja tekee miehelleen tämän lempiateriat ja se on vain epärealistista”, hän totesi.

Minkä tv-sarjoista tuttujen parien sinä et uskoisi kestävän tosielämässä? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Huffington Post