Kauneuden tavoittelu on ollut naisten mielissä jo vuosisatoja, ja sen saavuttamiseksi on keksitty monenlaisia keinoja.

Aikoinaan, kun käytettävissä ei ollut kemikaaleja tai muita kauneusvälineitä, on turvauduttu luonnontuotteisiin. Bright Side kokosi listan kauneusnikseistä, joista on hyötyä vielä nykyäänkin.

1. Oliiviöljy

Aikoinaan tätä tuotetta on kutsuttu kultaiseksi ja hyvästä syystä: nykyään se toimii pohjana monille ihovoiteille ja hiustuotteille.

2. Kylvyt

Muinaiset roomalaisnaiset viettivät kylvyissä useita tunteja. Samalla he juttelivat ja vaihtelivat kuumista kylvyistä kylmiin ja takaisin.

3. Aromaterapiahieronta

Aromaterapia on aina kuulunut kauniiden naisten suosikkeihin. Kun siihen yhdistää aromaattisia öljyjä, hierontahetkestä tulee taivaallinen.

4. Kuorinta kankaalla

Jos saatavilla ei ole kuorinta-ainetta (tai sitä ei ole vielä keksitty), kuorinnan voi hyvin tehdä kankaalla, joka poistaa iholta kuolleet ihosolut.

5. Sokerointi

Kukaan ei tiedä, mistä on lähtenyt ajatus käyttää sokeria karvanpoistoon, mutta tekniikka on tuhansia vuosia vanha. Naiset ovat rakastaneet sitä sen pitkäaikaisten vaikutusten takia.

6. Voide ruusunmarjasta ja kermasta

Ruusunmarjat lisäävät tuoksua, kerma pehmentää ihoa. Resepti on yksinkertainen mutta loistava.

7. Kasvonaamio hunajasta

Hunajan hyödylliset vaikutukset kauneudelle on tunnettu niin ikään vuosituhannen ajan. Esimerkiksi selluliittia poistava hierontavoide on helppo valmistaa: levitä alueelle hieman hunajaa, aseta kämmenesi siihen päälle, vedä se sitten irti hunajasta ja toista.

8. Henna ja basma

Hennaa ja basmaa on jo kauan käytetty erilaisina määrinä vahvistamaan hiuksia, tekemään niistä terveemmät ja värjäämään niitä.

9. Hiusaamio kananmunasta

Reseptejä on monenlaisia, mutta niiden ydin on sama: kananmuna vahvistaa hiuksia ja tekee niistä kiiltävät.

10. Kaalinlehdet

Imettävät naiset ovat käyttäneet kaalinlehteä kivun ja tulehdusten hoitoon vuosisatojen ajan. Kaalinlehdet laitetaan suoraan rinnan päälle.

11. Hapankerma

Hapankerman on havaittu tekevän käsistä pehmeät. Sitä voi käyttää päivittäin.

12. Sitruunamehu

Henna ja basma tekevät hiuksista tummat, kun taas sitruunamehu ja aurinko vaalentavat niitä.

13. Savi

Savella saa ihosta säteilevät, hiuksista vahvat ja sillä voi myös poistaa selluliittia. Savea on käytetty kauneudenhoidossa tuhansien vuosien ajan.

Lähde: Bright Side